Industry Wire

Geplaatst door Gorillas

Gorillas lanceert art store project Gorillas Galleries

Amsterdam, 05 augustus 2022 – De komende weken zijn de etalages van vijf vestigingen van Gorillas in Amsterdam in handen van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula. Met werken als “Educate our youth” en “Make racists afraid again” afkomstig uit zijn NOS KULTURA collectie, komt het activisme van JeanPaul op het gebied van intersectionaliteit en gender-seksualiteit treffend naar voren. JeanPaul: “Nos Kultura is mijn nieuwe tentoonstelling die mijn erfgoed, identiteit en seksualiteit verkent. De fototentoonstelling is een persoonlijke blik op mijn gezinsleven, de strijd en de triomfen van relaties.”

De lancering van de kunstwerken vindt plaats tijdens Pride Week Amsterdam en is onderdeel van het “Gorillas Galeries” project, waarbij Gorillas kunst van jonge kunstenaars een podium biedt in etalages van haar vestigingen. Gedurende het hele jaar zullen roulerende werken van verschillende artiesten de art stores van een unieke uitstraling voorzien.

Het spits wordt afgebeten door de vestiging in Amsterdam Oost (Weesperstraat 61), waar de kunstwerken inmiddels zijn geïnstalleerd. Eerdaags zullen de kunstwerken van JeanPaul Paula ook te zien zijn bij de locaties in Buitenveldert (A.J. Ernststraat 799), De Baarsjes (Baarsjesweg 242), Watergraafsmeer (Kamerlingh Onneslaan 22b) en Nieuw-West (Koningin Wilhelmiaplein 33).

OVER JEANPAUL PAULA
JeanPaul Paula (geboren 1986, Willemstad, CW) werkt als Creative Director, Stylist, Fotograaf en Regisseur. JeanPaul’s activisme schijnt door in zijn werk waar hij zich richt op intersectionaliteit gender-seksualiteit en familie.
Hij heeft een uitgebreid en divers portfolio opgebouwd, zowel voor als achter de camera. JeanPaul heeft gewerkt met merken als Jean Paul Gaultier, Christian Louboutin, Nike, Lacoste, Calvin Klein en Fenty, plus met artiesten als FKA Twigs, Little Dragon, Mykki Blanco, Kehinde Wiley en Miles Greenberg.
Hij heeft tentoonstellingen gehad in het Palais de Tokyo in Parijs, het KAF in Almere, de Kunsthal in Rotterdam en het Vogue Photo Festival in Milaan, plus het Rembrandthuismuseum, OSCAM en Foam Fotografiemuseum in Amsterdam.
JeanPaul zet zich in voor zowel de Black Lives Matter als de Trans Lives Matter beweging.

OVER GORILLAS
Gorillas, opgericht in mei 2020 door CEO Kağan Sümer, is een van ’s werelds toonaangevende Q-commerce bedrijven met meer dan 200 winkels in 7 landen. Door het verstoren van de winkel- en supply chain ervaring van traditionele retailbedrijven, geeft Gorillas vorm aan een nieuwe manier van boodschappen doen. Gorillas biedt meer dan 2.000 essentiële artikelen aan tegen retailprijzen en levert de bestelling binnen slecht enkele minuten op het opgegeven adres door middel van e-bikes. Het bedrijf heeft een divers team van meer dan 14.000 werknemers aangetrokken – en verspreidt zo echte verandering in haar gemeenschap.

Afbeeldingen zijn hier te vinden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht