Industry Wire

Geplaatst door Booking

Grab taxiservice nu beschikbaar in heel Zuidoost-Azië via de Booking.com-app

Vandaag lanceert Booking.com, een van de grootste digitale reisplatforms ter wereld, een on-demand taxiservice in samenwerking met Grab. Hiermee krijgen gebruikers van de Booking.com-app toegang tot de grootste chauffeursdienst in 8 landen in Zuidoost-Azië. Het bedrijf zet daarmee zijn eerste stap op het gebied van taxiservices. Internationale reizigers in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam kunnen vanaf nu via de vertrouwde app diensten van lokale chauffeurs bestellen. Vaak zorgen problemen rondom lokale taal en valuta ervoor dat reizigers minder graag een lokale vervoersaanbieder gebruiken. Deze nieuwe samenwerking neemt deze zorgen weg.

Grab is in Zuidoost-Azië marktleider in taxiservices en Booking.com is, dankzij hun uitgebreide kennis van reizigers, al jarenlang een integraal onderdeel van de reiservaring van vele bezoekers van Zuidoost-Azië. Dit initiatief bundelt de krachten van deze twee marktleiders in de travel-tech sector.Beide bedrijven staan al bekend om hun gebruik van innovatieve en mobiele technologie die de wereld van hun klanten vergroot.

Ieder jaar reizen er 130 miljoen mensen af naar Zuidoost-Azië. Deze samenwerking tussen Booking.com en Grab geeft die reizigers de tools die ze nodig hebben om zich ook ver van huis als een local te voelen:
• Toegang tot miljoenen Grab-chauffeurs, waarmee internationale reizigers toegang hebben tot veilige, betaalbare en comfortabele transportmogelijkheden in Zuidoost-Azië.
• Betalen via de app in de valuta van de gebruiker, zodat zorgen over onderhandelen over de ritprijs, taalproblemen en wisselkoersen tot het verleden behoren.
• Klantenservice in de taal van de gebruiker, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en eventuele problemen kunnen oplossen.
• Alle functionaliteiten op één plek – één overzichtelijke app geeft gebruikers volledige controle over hun accommodatie en reis, zodat het niet nodig is om onbekende apps te downloaden.
• Snel en betrouwbaar, zodat reizigers minder tijd kwijt zijn aan het uitzoeken en plannen van hun reis en meer tijd hebben om te genieten.
• Veiligheid, reizigers kunnen met een gerust hart achteroverleunen, want alle Grab-chauffeurs zijn geregistreerde partners die voldoen aan strenge veiligheidschecks.
Gebruikers van de Booking.com-app kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de diensten van Grab in Singapore. Voor het eind van dit jaar is dat ook mogelijk in Indonesië en Thailand. Cambodja, Maleisië, Myanmar, Vietnam en de Filippijnen volgen begin 2020.

“Dit is een spannende tijd, want mensen ontdekken nieuwe manieren om de wereld te ontdekken”, zegt Bryan Batista, Chief Executive Officer van de vervoerstak van Booking.com. “Net zoals bij Grab vinden wij het geweldig dat we grenzen aan het verleggen zijn. We bundelen onze unieke krachten om samen meerwaarde te creëren en reizigers echte, tastbare voordelen te bieden.”

“Onze missie is eenvoudig en tegelijkertijd ambitieus: het voor iedereen gemakkelijker maken om de wereld te beleven. We kijken vooruit en zullen doorgaan met het testen en ontwikkelen van innovatieve producten. We geven onze klanten intuïtieve technologie in handen en daarmee de vrijheid om zelf dingen te gaan ontdekken – met een bredere keuze en meer personalisatie dan ooit tevoren.”

“De kernmissie van Grab is vanaf het allereerste begin dat we het voor iedereen veiliger, gemakkelijker en betaalbaarder willen maken om zich in Zuidoost-Azië van A naar B te verplaatsen”, zegt Mark Porter, Chief Technology Officer bij de afdeling Transport, Mobility and Core Technology van Grab. “Iedere dag vertrouwen miljoenen mensen uit Zuidoost-Azië op ons om naar werk, huis of een andere plek te reizen. We zijn zeer enthousiast over deze samenwerking met Booking.com. Nu kunnen we internationale reizigers de mogelijkheid bieden om deze prachtige regio met meer vrijheid en zelfvertrouwen te ontdekken. Booking.com is een geweldige partner en we kijken ernaar uit om onze samenwerking verder uit te breiden en samen nóg betere reiservaringen te creëren door middel van technologie.”

De integratie van de taxidiensten van Grab in de Booking.com-app is onderdeel van een bredere strategische samenwerking tussen Booking Holdings en Grab. Booking Holdings is een investeerder in Grab en Grab heeft, in samenwerking met Agoda en Booking.com, rechtstreekse hotelboekingen in zijn app mogelijk gemaakt.

Door haar unieke ervaring en schaalvoordelen werkt Booking.com over heel de wereld samen met vervoersaanbieders om reizigers toegang te bieden tot relevante en gepersonaliseerde vervoersmogelijkheden. Op dit moment kunnen gebruikers al in 120 landen een taxi boeken en in 160 landen een huurauto. Daarnaast loopt er een proeftraject dat het in zes Europese en Australische steden mogelijk maakt om via de Booking.com-app kaartjes te kopen voor het openbaar vervoer.

De overkoepelende missie van Booking.com is de ‘connected trip’: één platform waarop reizigers alle onderdelen van hun reis kunnen boeken, betalen en beheren, van accommodatie en vervoer tot ervaringen en attracties.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht