Industry Wire

Gratis on-demand tv app WappZapp nu ook beschikbaar voor Android

De Nederlandse on-demand tv verzamel app is nu ook beschikbaar op Android. De Android gebruikers hebben er ruim anderhalf jaar op moeten wachten, maar sinds deze week is het eindelijk zo ver. WappZapp is met 400,000 gebruikers op iOS al een van de grootste tv kijk apps van Nederland. Volgens de makers komt de uitbreiding juist nu omdat WappZapp in de lente de strijdt om de Nederlandse on-demand kijker aan wil gaan met Netflix. In aanloop hier naar toe wil de jonge start-up meer gebruikers bereiken.
Details

De Nederlandse on-demand tv app is nu ook beschikbaar op Android. Android gebruikers hebben er ruim anderhalf jaar op moeten wachten, maar sinds deze week is het eindelijk zo ver. WappZapp is met 400,000 gebruikers op iOS al een van de grootste tv kijk apps van Nederland. Volgens de makers komt de uitbreiding juist nu omdat WappZapp in de lente de strijdt om de Nederlandse on-demand kijker aan wil gaan en in aanloop hier naar toe meer gebruikers wil bereiken.

WappZapp richt zich op de Nederlandse on-demand tv kijker. De app brengt tv-programma’s, documentaires, films en interessante niche-kanalen uit verschillende bronnen samen in 1 overzicht. De WappZapp redactie selecteert dagelijks de meest opmerkelijke video’s uit, waardoor je snel ziet ‘wat er hot is’. Daarnaast kun je je favorieten volgen, zien wat je vrienden kijken en je eigen ‘bekijk ’t later’-lijst samenstellen. Het aanbod richt zich dus niet op het “RTL Boulevard publiek”, aldus maker Wienke Giezeman: “Wij zijn er voor de mensen die eigenlijk al geen gewone tv meer kijken. Gelukkig is er online zo veel gaafs te vinden, dat maken wij voor deze mensen inzichtelijk.”

Erg leuk aan WappZapp is dat je er inderdaad veel nieuwe, interessante content ontdekt, waar je zelf waarschijnlijk niet op was gekomen. Doordat je eenvoudig swipet door video’s uit verschillende bronnen, ‘zapp’ je eigenlijk door het web. Daarnaast kun je binnen specifieke categorieën zoeken: documentaires, art & design, animaties, concerten etc. Ook kun je er nu al films en cabaret op kopen.

Een nadeel van de Android versie ten opzichte van de iOS versie is dat je bij het kijken van een video niet embedded kan kijken maar wordt doorverwezen naar de YouTube app of bijvoorbeeld de website van Uitzendinggemist. De makers geven aan hier aan te werken. Ook wordt binnen 2 maanden een integratie met de Chromecast verwacht, de tegenhanger van de populaire Apple TV, die onlangs is geopend voor developers. Door een streaming apparaat te gebruiken tover je zo met WappZapp je telefoon of tablet eigenlijk om in een persoonlijke superafstandsbediening.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht