Industry Wire

Greenhouse Group Labs gaat een multifunctionele holografische pilaar ontwikkelen

20 mei, Eindhoven – Er is onlangs veel aandacht geweest voor Microsoft’s holografische oplossing, de Hololens, welke de belangrijke rol laat zien die deze technologie in de nabije toekomst gaat spelen. Greenhouse Group Labs – het zenuwcentrum voor studenten om innovatieve technologie te ontwikkelen – heeft besloten om deze visie van de alomtegenwoordigheid van hologrammen anders aan te pakken. Daarom is de hologram van Greenhouse Group Labs, “Apex”, ongetwijfeld een erg bijzondere creatie aangezien het boven op een pilaar wordt geplaatst die op ooghoogte staat zodat men makkelijk zwevende 3D objecten kan manipuleren. De interactieve ervaring is wezenlijk vergroot door de integratie van een Leap Motion, welke zeer accuraat is als het op handbewegingen aankomt. Het overige materiaal – hardware en beamers – zullen in de pilaar worden geplaatst. Het licht van de beamer wordt vanuit daar gereflecteerd door een prisma boven op de pilaar. In andere woorden, het produceert het Pepper’s ghost effect welke ook gebruikt is in de bekende hologrammen van Tupac en Michael Jackson.

Het is niet alleen visueel aantrekkelijk voor de gebruikers, maar er is ook veel aandacht besteed aan toepassingen voor de toekomst. De hologram kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor 3D in-house lokalisatie: het verstrekken van de positie van mensen door een heel gebouw of het updaten van informatie over de beschikbaarheid van ruimtes. Reclamebureaus zouden deze technologie ook kunnen gebruiken om data of promotionele items op een frisse manier aan hun klanten te presenteren. Daarnaast zou het een kandidaat kunnen zijn om de traditionele plattegronden te vervangen die constant worden gebruikt in gebieden als architectuur en civiele techniek omdat projecten met veel meer precisie kunnen worden ontworpen en geanalyseerd. Daarnaast kunnen fabrieken die allemaal een aanzienlijke mate van visie vereisen profiteren van deze oplossing. De hologram technologie maakt het namelijk mogelijk om een 3D object uit alle mogelijke hoeken te bekijken en daarom zou het makkelijker en sneller moeten zijn om schade te detecteren op de werkvloer.

Over ons

Greenhouse Group is een overkoepelende organisatie van zes innovatieve en trendsettende bedrijven in het veld van digitale marketing. Succesvolle bedrijven worden gecreëerd door mensen met dromen, ambitie en visie. Greenhouse Group investeert in deze mensen en biedt hen de middelen en kennis om deze dromen te realiseren.

Om de concurrentie voor te blijven en om op trends te anticiperen heeft Greenhouse Group de afdeling Labs opgericht, bestaand uit studenten met motivatie en ambitie. Labs is een ideale kans voor Greenhouse Group om technologieën te testen die nog in de kinderschoenen staan. De studenten profiteren niet alleen van het in hun handen hebben van gloednieuwe technologieën, maar het kan ze ook helpen om de toekomst van een nieuwe doorbraak de definiëren. Dit allemaal maakt Greenhouse Group Labs een ideale broedplaats voor baanbrekende nieuwe technologieën.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht