Industry Wire

Geplaatst door Ballast Nedam Development

Groene Gevel in Delft eerste gevel in Nederland met Instagram koppeling

Deze, in de volksmond genoemde, ‘paparazzi-woning’ is de meest gefotografeerde woning van Delft en heeft sinds enige tijd een eigen Instagrampagina. Hierop gaan foto’s van de groene gevel inmiddels de hele wereld over. Vanaf vandaag kunnen voorbijgaande bewonderaars en liefhebbers van deze woning door middel van een QR-code direct de groene gevel via Instagram volgen. De bewoners kregen het bordje overhandigd door gebiedsontwikkelaar Ballast Nedam Development en Sempergreen, leverancier van de groene gevel. Op het bordje wordt ook informatie over de groene gevel verstrekt. Instagram-gebruikers kunnen de groene gevel het hele jaar door volgen, foto’s delen of de gevel in hun eigen foto’s taggen.

Ontwerpen voor een duurzamere wereld
De groene gevel is onderdeel van een uiterst duurzaam woningontwikkeling in Nieuw Delft; Floris genaamd, naar de gelijknamige kade. Ballast Nedam Development ontwikkelde de groene gevel als onderdeel van het project Floris. De groene gevel is een van de oplossingen die Ballast Nedam Development gebruikt om invulling te geven aan de 17 Sustainable Development Goals van de VN waar het bedrijf ondertekenaar van is.

Mirjan Bergsma, Developer bij Ballast Nedam Development: “Door initiatieven als deze proberen wij de wereld enthousiast en bewust te maken van de impact die wij met elkaar kunnen maken. Hoe leuk is het om een stukje educatie over onze leefomgeving, gewoon tijdens een wandeling, in de prachtige binnenstad van Delft op te doen. Ons ultieme doel in elk project is om mensen in harmonie met de natuur te laten leven en dit is daarvan een sprekend voorbeeld.”

Groene architectuur geïnspireerd door Mondriaan
Het ontwerp van de groene gevel, van de hand van FARO Architecten, kwam tot stand tijdens het jaar van Mondriaan: dat was de aanleiding om terug te grijpen naar de kenmerkende vlakkenverdeling waarmee de kunstenaar beroemd werd. De groene gevel zorgt niet alleen voor een bijzondere architectuur, maar stimuleert ook een duurzamere wereld door de klimaatadaptieve en natuurinclusieve eigenschappen die het in zich draagt. Zo draagt een groene gevel bij aan luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie en biodiversiteit in de stad. Bovendien voelen mensen zich veel prettiger in een groene omgeving.

Het modulair gevelsysteem van Sempergreen is opgebouwd uit voor begroeide panelen. Er zijn drie verschillende beplantingsmixen toegepast in de kenmerkende vlakkenverdeling van Mondriaan. Dankzij een volledig automatisch irrigatiesysteem, wordt de groene buitengevel voorzien van de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen.

Paul Hakkenberg, groene gevel specialist bij Sempergreen: “Het is prachtig om te zien wat voor aantrekkingskracht deze groene gevel heeft. Nu is deze woning nog een uitzondering, maar hopelijk gaan we dit in de toekomst veel vaker zien binnen de bebouwde omgeving. Groen in de stad draagt niet alleen bij aan de levenskwaliteit voor mens en dier, maar helpt de stad ook aan te passen aan klimaatverandering”

Deze groene gevel is een primeur in Delft en Nederland:
· Meer dan 4.000 individuele planten
· Ruim 36 plantensoorten
· Kenmerkende vlakkenverdeling ontworpen in 2017, het jaar van Mondriaan
· Verkoelt het huis met 2-12 °C
· Vergroot biodiversiteit in de stad
· Trekt wilde bijen, sluipwespen en hommels
· Eerste groene gevel in seriematige woningbouw in privé-eigendom
· Laatste plant door bewoners en wethouder geplaatst

Over Ballast Nedam Development
Ballast Nedam Development ontwikkelt aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgevingen in binnenstedelijke gebieden. Plaatsen waar mensen graag willen zijn én waar ze zich prettig voelen. In elk project zijn wij ons bewust van de impact die we hebben op de directe leefomgeving, op de wereld én op de toekomst. Wij zijn een Nederlandse projectontwikkelaar met een internationale oriëntatie. Onze projecten zijn grensverleggend, zo houden wij een voorsprong op de toekomst. Ballast Nedam Development is onderdeel van de wereldwijd opererende Renaissance en is dochteronderneming van Ballast Nedam. Via hen hebben we alle mogelijke expertise en ervaring in huis. Dat maakt ons naast creatief en innovatief, ook slagvaardig en realistisch.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.development.ballast-nedam.nl

Over Sempergreen
Sempergreen, met hoofkantoor in Nederland, is wereldwijd de grootste ontwikkelaar en leverancier van innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor groene daken, groene gevels en direct-groene bodembedekking. Wij werken vanuit de missie om een groene en leefbare wereld te creëren voor onze generatie en de generaties na ons. Onze groene oplossingen dragen bij aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden opereren wij vanuit lokale kwekerijen gevestigd op diverse locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Met een gedreven en professionele team, dat ruim 200 medewerkers telt, werken wij voortdurend aan de kwaliteit van onze duurzame producten. Samen met onze partners en klanten werken wij eraan om de wereld elke dag een stukje groener te maken.

Over Nieuw Delft
Delft bouwt in de voormalige spoorzone aan de toekomst van de stad: Nieuw Delft. Een nieuw stadsgebied naast de historische binnenstad en het prachtige nieuwe station Delft. Met slimme ontwerpen en innovaties biedt Nieuw Delft verschillende groepen mensen de kans om te wonen en te leven naar moderne maatstaven. Kijk ook op: www.nieuwdelft.nl

About Ballast Nedam Development: Right at the heart of our future-proof urban development lies our business strategy of placing people in the center. We are convinced that the long-term success of our business is closely tied to the long-term value of the healthy environments we deliver. We go above and beyond the real estate to improve well-being and happiness through urban development. We develop zero energy buildings, use circular materials, improve biodiversity, are empowering active lifestyles and improve social connectivity and group cohesiveness. We enable healthy living and working by combining smart-thinking and cutting-edge solutions. We are devoted to create environments where people and companies thrive. Our development philosophy was shaped by our own people that are continuously looking to rethink our approach. Our people are innovative, creative and resilient. Together with our international parent company Renaissance Holding we impact the world both on a local and global scale.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht