Industry Wire

Geplaatst door OneFitt

De grootste AR-sport ter wereld HADO nu officieel in Nederland beschikbaar

De grootste en eerste augmented reality (AR) sport ter wereld HADO zette begin 2022 voet op Nederlandse bodem, nu twee maanden later is de populaire sport klaar voor de officiële lancering in Nederland. Met de combinatie van sport en gaming maakt HADO gebruik van AR en is het immens populair in meer dan 35 landen wereldwijd. Miljoenen mensen in onder andere Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Spanje gingen Nederlanders voor in het spelen van de sport. Door de groeiende populariteit van de sport timmert HADO hard aan de weg om de Nederlandse markt te veroveren. Sportievelingen door het hele land kunnen een exclusieve sessie reserveren met OneFit of rechtstreeks boeken via HADO.

Het HADO-concept is ontstaan in Japan en in korte tijd internationaal uitgegroeid tot de sport van de toekomst. Wereldwijd worden professionele competities georganiseerd, waaronder een jaarlijkse Europa Cup in Istanbul en de World Cup in Tokyo. Nu de AR sport ook in Nederland is neergestreken wint het snel populariteit in het hele land. Het unieke en toegankelijke concept biedt spelers een perfecte mix van sport, spel en strategie. HADO gebruikt revolutionaire technologieën om bewegen te combineren met toonaangevende gaming elementen. Daarmee wordt HADO gezien als pionier op gebied van recreatie en professionele sport.

HADO geeft een geheel nieuwe dimensie aan het welbekende trefbal. Met AR-technologie wordt een laag over de echte wereld geprojecteerd, waarbij spelers zowel de werkelijke als de geprojecteerde omgeving zien via de AR headset. Spelers strijden in teamverband in een arena en proberen tegenstanders knock-out te gooien met virtuele energieballen (‘Hadoken’) die enkel zichtbaar zijn via de headset. HADO wordt gespeeld in twee teams en is geschikt voor alle leeftijden. Spelers kunnen zich gedurende het spel vrij bewegen zonder dat zij gebonden zijn aan controllers of kabels.

Michiel Verhage, co-founder van HADO Nederland: “Geweldig om te zien hoe positief er op HADO wordt gereageerd in Nederland. Ons doel is om banen uit te rollen in het hele land, nationale competities te organiseren en hopelijk ook ooit met HADO deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen. Wij kijken enorm uit naar de officiële lancering.”

Michael Reibestein, co-founder van HADO Nederland: “We zijn ontzettend trots dat de grootste speler binnen de Nederlandse sportmarkt, OneFit, vertrouwen heeft in ons concept en helpt onze doelen te verwezenlijken. Wij kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor HADO brengt.”

OneFit heeft met de samenwerking met HADO een primeur te pakken, waarmee de positie van het sport- en fitness platform als de grootste van Nederland wordt verstevigd. Members van OneFit kunnen exclusief gebruik maken van de HADO-faciliteiten in heel Nederland.

Edouard Leeuwenburg, managing director van OneFit: “Laten we heel eerlijk zijn, HADO is gewoon enorm leuk om te doen! Met HADO heb je niet door dat je eigenlijk ook met een stevige workout bezig bent. Echt Sweat & Joy dus. En omdat dit ons mantra is, is de combinatie tussen HADO en OneFit een no-brainer. Als grootste sportplatform van Nederland is het onze dagelijkse missie om vraag en aanbod zo goed mogelijk te matchen en een nieuw format zoals dit helpen we daarom met alle liefde om door te groeien.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht