Industry Wire

Geplaatst door Lepaya

Grootste Ed-Tech investering van 2023: Lepaya haalt 38 miljoen dollar aan investeringen op

Investeringen versnellen ontwikkeling en adoptie van op AI-gebaseerde oplossingen voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden

Het Nederlandse Lepaya verstevigt zijn positie als de grootste zakelijke EdTech-aanbieder van Europa door het ophalen van 38 miljoen dollar aan investeringen, de grootste financieringsronde in deze sector in heel 2023.

Met het nieuw aangetrokken kapitaal kan Lepaya sterker investeren in de ontwikkeling en het op de markt brengen van zijn op AI-gebaseerde opleidingsplatform. Het platform herdefinieert de manier waarop bestaande vaardigheden van medewerkers in beeld worden gebracht en nieuwe vaardigheden worden aangeleerd, en wordt gebruikt door onder andere ING, Dell, Maersk, KPMG Freudenberg en zo’n 2000 andere klanten wereldwijd.

De investeringsronde werd geleid door Endeit en ondersteund door Educapital, Mars Growth Capital en Liquidity Capital, naast de bestaande investeerders Target Global en Mediahuis Ventures.

Edwin Hengstmengel, Endeit Capital: “Het is bewonderenswaardig om te zien hoe Lepaya erin geslaagd is haar platform te positioneren als een essentieel onderdeel van het bijscholings-DNA van de klant, en we zijn erg enthousiast dat we deel mogen uitmaken van hun verdere reis.”

Een revolutie in het aanleren van vaardigheden met AI
Lepaya combineert kunstmatige intelligentie met menselijke intelligentie om er zo voor te zorgen dat medewerkers de vaardigheden krijgen die zij nodig hebben om effectief en productief te blijven in hun dagelijkse werk. Met deze nieuwe investeringsronde doet Lepaya extra investeringen in zijn AI-tools, zoals de AI-coach, zodat deze de leerstof aanpast aan de context en het carrièreniveau van individuele werknemers. Daarnaast wordt er verder geïnvesteerd in het verbeteren van de data-analyse van vaardigheden, zodat organisaties en leidinggevenden grondige kennis krijgen van de benodigde vaardigheden in hun organisatie en binnen hun industrie.

Moeiteloos inspelen op veranderingen
Nu de werkloosheidscijfers op een historisch dieptepunt liggen, is het voor organisaties die concurrerend willen blijven van cruciaal belang om intern talent te ontwikkelen in plaats van extern talent in te huren. Volgens een onderzoek van Deloitte veranderen banen door steeds verder evoluerende technologie en nieuwe economische omstandigheden steeds sneller. Organisaties stappen daarom over van ‘functies’ als de hoeksteen van hun personeelsbestand naar ‘vaardigheden’ als de voornaamste basis, maar zijn daarbij tijdens dit proces wel op zoek naar ondersteuning.

Bovendien vereist de vooruitgang in technologie en de manier waarop mensen werken dat organisaties opnieuw kijken naar de manier waarop ze ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor de toekomst. De investering van Lepaya in de verdere ontwikkeling van zijn platform voor capaciteitsontwikkeling is dan ook een direct antwoord op de toenemende behoefte van bedrijven aan inzicht in de huidige vaardigheden van hun personeelsbestand en het identificeren van ontbrekende vaardigheden.

René Janssen, oprichter en CEO van Lepaya: “De snelle ontwikkelingen op AI-gebied maken het mogelijk om werknemers, organisaties en de wereld te bieden wat we altijd al voor ogen hadden: gepersonaliseerd inzicht in ontbrekende vaardigheden, en een echt samenhangende manier om deze ‘skills gap’ te overbruggen. Dit doen we door het beste van kunstmatige en menselijke intelligentie te combineren en de complexe operatie rondom wereldwijde bijscholingsprogramma’s van bedrijven volledig voor onze rekening te nemen.”

image
Foto: Peter Kuperus (links) en René Janssen (rechts)

————–

Over Lepaya
Lepaya is een alles-in-één opleidingsplatform dat zich richt op het vergroten en behouden en de productiviteit van talent door een mix van online-, offline- en virtual reality-trainingen. Lepaya is in 2018 opgericht door René Janssen en Peter Kuperus vanuit het idee dat de juiste training, op het juiste moment, gericht op de juiste vaardigheid, organisaties productief maakt en algehele bedrijfsgroei mogelijk maakt.

Als marktleider in een versnipperde zakelijke bijscholingsmarkt die volgens Morgan Stanley een potentiële waarde van 800 miljard dollar vertegenwoordigt, speelt Lepaya in op de bijscholingsbehoeften van multinationals en snelgroeiende bedrijven, zoals Roche, ING, Microsoft, Dell, Freundenberg en Just-Eat-Take-away. Lepaya ondersteunt miljoenen professionals door harde vaardigheden te combineren met zachte vaardigheden, die samen worden aangeboden als Power Skills via een AI-gestuurd opleidingsplatform.

Lepaya wordt gefinancierd door Endeit, Educapital, Target Global, Mediahuis Ventures en Tablomonto. Het bedrijf heeft 4 overnames gedaan: SmartenUp (2020), vCoach (2022), SpeakFirst (2022) en Krauthammer (2023). Tot dusver heeft Lepaya 80 miljoen dollar opgehaald.

Over Endeit Capital
Endeit Capital is een Europese investeringsmaatschappij die sinds 2006 de internationalisering en innovatie van Europese tech scale-ups stimuleert. Met AI als algemene deler richt Endeit zich op 5 segmenten: Future of Work, Fintech, Sales Enablement, Supply Chain & Procurement en Climate Tech. Vanuit de drie thuismarkten Duitsland, Nederland en Zweden investeren ze met hun huidige €300M+ fonds in meerdere Europese landen. Voorbeelden van investeringen zijn Sastrify (DE), ParcelLab (DE), Sharpist (DE), Stravito (SE), Happeo (FI), IPRally (FI), Amberscript (NL), Roamler (NL) en Floryn (NL).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht