Industry Wire

Geplaatst door ViaTim

Grote toestroom pakketten bij ViaTim buurtpunten

18 December 2020 – Nu honderden pakketpunten de komende dagen alsnog dichtgaan, bereidt ViaTim zich voor op een stormloop. Bezorgdiensten kunnen de anderhalf miljoen pakketten bij steeds minder punten kwijt. En ook consumenten zoeken naar een alternatief voor het verzenden van hun pakketjes. ViaTim zet alle zeilen bij in deze piekdrukte met haar landelijke netwerk ViaTim Punten. Het bedrijf schaalde haar buurtpunten netwerk onlangs nog fors op naar intussen 500 ViaTim Punten. Het zijn nu de particulieren die pakketten voor de buurt aannemen en retourneren voor vervoerders als DHL en DPD. Die groei zet flink door, nu de distributieketen de piek niet alleen kan verwerken.

Alhoewel winkels met een pakketpunt open mogen blijven tijdens de lockdown, gaan toch steeds meer pakketpunten in winkels en grote ketens dicht. Het is economisch niet rendabel open te blijven. En bovendien leidt openstelling tot veel onbegrip. Je mag wel je pakket inleveren, maar geen cadeaupapier kopen.

Tegelijkertijd rijst het aantal bestellingen bij webshops met de lockdown én de feestdagen de pan uit. Sommige webshops zien zich al genoodzaakt eigen medewerkers in te zetten om pakketten te bezorgen. Maar er gaan ook altijd nog de nodige pakketten om verschillende redenen retour. De druk op de overgebleven pakketpunten neemt steeds verder toe.

ViaTim Punten wel geopend voor pakketafhandeling

De ViaTim Punten zijn juist wel geopend. Gepensioneerden, thuiswerkers, huisvaders en -moeders, ze handelen verspreid over heel Nederland afgelopen dagen al tienduizenden pakketten af. Met ruime openingstijden en altijd dichtbij huis, kunnen pakketten nog steeds op de bestemde dag aankomen, zelfs nu het aantal pakjes verdrievoudigt. De piekdrukte bij de pakketbezorger is met het buurtpunten netwerk namelijk verdeeld over tientallen extra handen. Zij vormen het fijnmazige distributienetwerk die de doorstroom van pakketten bevordert. Groot voordeel is dat de klant bij deze punten aan de deur komt. De consument hoeft niet met meerdere mensen een winkel binnen te stappen. En kan zo toch pakketten afhalen, verzenden en retouren inleveren. Zij vinden hun dichtstbijzijnde ViaTim Punt gewoon in hun eigen buurt.

Michiel Nieuwkerk: ‘In deze tijd zien wij een extreme groei van het aantal pakketten bij onze ViaTim Punten. Dankzij hun enorme inzet kunnen consumenten nog steeds op tijd hun pakket ontvangen. We ontvangen en retourneren intussen voor tal van bezorgdiensten, waaronder DHL, DPD en Red je pakketje. Met ViaTim hebben we het grootste buurtpunten netwerk van Nederland. Bezorgdiensten kunnen nu in dezelfde ronde veel meer pakketten afleveren, wat de druk op de keten sterk reduceert. Consumenten kunnen hun pakketten kunnen afhalen of thuis bezorgd krijgen wanneer het hen uitkomt. En bovendien pakketten kunnen inleveren voor verzending, gewoon in de buurt.’

Buurtpunt worden

ViaTim groeide afgelopen maanden al van 300 naar 500 Punten, en breidt nog flink uit met nieuwe vervoerders, meer pakketten en nieuwe Punten. Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via aanmelden.viatim.nl. Wie het leuk vindt meer contact te hebben met buurtgenoten, voor hen klaar te staan én vaak thuis is, kan zich aanmelden. Voor het ontvangen en retourneren van pakketten krijgen ze een leuke bijverdienste, eenvoudig vanuit huis. De meeste mensen doen het dan ook niet voor het geld, maar juist voor sociale contacten in de buurt.

 

Over ViaTim

ViaTim is een startup in pakketbezorging via buurtgenoten, in 2016 opgericht door Michiel Nieuwkerk. Met een netwerk van 500 ViaTim Punten, buurtgenoten die overdag thuis zijn en klaar staan voor de wijk, ontvangen, bezorgen en verzenden ze honderdduizenden pakketten op het moment dat het de consument uitkomt. Met een landelijk dekkend netwerk van ViaTim Punten verzorgen ze diensten vanuit de wijk voor de wijk, en maken ze elke dag een beetje makkelijker voor de drukke consument. Zo streeft ViaTim de wijk met elkaar te verbinden en gemak en efficiëntie te creëren. Meer informatie op viatim.nl. Aanmelden als ViaTim Punt: aanmelden.viatim.nl.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht