Industry Wire

Geplaatst door GroupM

GroupM breidt leadership team uit

Bij GroupM Nederland zijn Gaby Bruggink als Chief Operating Officer en Menno van der Steen als Chief Data & Marketing Science Officer gestart. Beide hebben een sterke focus om de integratie van zowel Operations als Data over de GroupM vestigingen Amsterdam, Eindhoven en Sittard verder uit te bouwen.

Gaby komt vanuit Aberkyn en heeft daar als COO de integratie met McKinsey geleid. Daarnaast heeft zij haar sporen als COO verdient bij Capgemini, en daarvoor in diverse rollen binnen de Sogeti organisatie.

Menno heeft in het verleden onder andere bij Mediabrands als Chief Data & Tech Officer gewerkt en in een marketing communicatie rol bij Schiphol. Menno is binnen de WPP groep bij Ogilvy en Y&R zijn carrière begonnen.

Maiko Valentijn, CEO GroupM, over de aanwinsten:
“We hebben het afgelopen jaar enorme stappen gemaakt in de verdere integratie van onze groep, we werken samen om het vak van morgen vorm te geven en daarvoor hebben we ook de juiste talenten aangetrokken om ook de organisatie verder vorm te geven. Gaby heeft een achtergrond in Consultancy & IT en dat zijn precies de onderwerpen waar wij als groep grote stappen maken. Menno heeft een aanzienlijke staat van dienst in ons vakgebied en is met zijn brede interesses een verrijking voor de organisatie.”

GroupM is onderdeel van WPP en bestaat uit de mediabureaus Wavemaker, Mindshare, MediaCom en Greenhouse. Volgens Comvergence data van mei 2022 de nummer 1, 2 en 3 qua omvang en met Greenhouse als digital bureau een marktleidende positie. De positionering van GroupM is ‘To make advertising work better for people’ en zo de toekomst van het mediavak vorm te geven.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht