Industry Wire

Geplaatst door Creative Group

Günther Vogelpoel wordt CEO Creative Group

Günther Vogelpoel, voormalig CEO van Emesa en Tele2, treedt op 1 mei aan als CEO van Creative Group. Vogelpoel wordt daarnaast ook aandeelhouder van het e-commerce bedrijf, waar onder andere de labels Beltegoed.nl, Cadeaukaart.nl en Recharge.com onderdeel van zijn.

Vogelpoel heeft veel ervaring in het aansturen van complexe, technologie-gedreven organisaties met een focus op groei. “Bij Creative Group kan ik invulling geven aan mijn ambities als ondernemer”, zegt hij. “Het bedrijf heeft laten zien over veel potentie te beschikken. Ik kijk ernaar uit de organisatie naar een volgende fase te brengen en samen met het team bij te dragen aan verdere groei van recharge.com en de andere labels. De wereldmarkt voor mobiele online opwaardeer- en betaaltechnologieën groeit enorm. Wij hebben de kennis en ervaring om te profiteren van het momentum.”

Günther Vogelpoel (1969) werkte vanaf 1999 bij het Zweedse telecombedrijf Tele2 en werd vanaf 2011 CEO van de Nederlandse organisatie. Ook was hij als Executive Vice President lid van de Executive Board van de Tele2 Group. Na zijn vertrek bij Tele2 eind 2013 werkte Vogelpoel onder meer als adviseur voor investeringsmaatschappij Dasym. Hier hield hij zich primair bezig met het ontwikkelen van nieuwe investeringsinitiatieven in het early stage segment. In 2015 werd hij CEO van e-commerce bedrijf Emesa, de organisatie achter onder andere Vakantieveilingen.nl, waar hij een Europese groeistrategie inzette.

Robin Weesie, oprichter en mede-eigenaar Creative Group: “Met Gunther hebben we een CEO aan boord die zowel qua ervaring als ambitie goed bij onze organisatie past. Hij is gedreven en bovendien in staat de mensen om hem heen optimaal te laten presteren.” Albert van der Wal, partner Committed Capital en aandeelhouder Creative Group vult aan: “Gunther is een teamplayer die in eerdere rollen heeft laten zien een uitstekend gevoel voor de markt te hebben. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken aan de groei van onze organisatie.”

Over Creative Group
E-commerce bedrijf Creative Group is het moederconcern van bekende – internationale – labels als Recharge.com, Beltegoed.nl, Guthaben.de, Mobiletopup.co.uk, Recharge.fr, Herladen.com, Cadeaukaart.nl en Giftcards.nl. Creative Group zorgt ervoor dat de Always On generatie – die altijd online is en leeft op internet – optimaal bediend wordt. Dat betekent onder andere dat zij via de labels van Creative Group op ieder moment en op een toegankelijke manier zijn verbonden met bijvoorbeeld vrienden en familie, de nieuwste games, het laatste nieuws, de beste muziek en de coolste films. Creative Group werd in 2004 opgericht door serieondernemers Robin Weesie en Dirk Ueberbach en staat vanaf mei 2017 onder leiding van Günther Vogelpoel, die eerder aan het roer stond bij Tele2 en Emesa (o.a. vakantieveilingen.nl). In 2017 opereert Creative Group met 12 labels. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Nijmegen. Er werken 35 mensen.
www.CG.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht