Industry Wire

Geplaatst door Hays

Hays publiceert vijf goed betaalde opkomende IT-banen

Recruitmentorganisatie Hays deed onlangs onderzoek naar opkomende banen in verschillende sectoren. Hieruit bleek dat banen in de sector IT bijzonder goed scoorden. Door de schaarste aan talent in binnen- en buitenland, nieuwe technologieën en de complexiteit van de functie zijn salarissen hoger dan gemiddeld. Hays zet vijf goed betaalde, opkomende banen voor 2017 in de IT op een rij.
1. Security Officer
Een Security Officer is verantwoordelijk voor het privacy- en informatiebeveiligingsbeleid. Deze professionals beheersen ICT-risico’s en analyseren en rapporteren kwetsbaarheden en bedreigingen. De Security Officer volgt de ontwikkelingen in nieuwe wet- en regelgeving op de voet en draagt bij aan verbetervoorstellen voor het informatiebeveiligingsbeleid. Door de toename van cybercriminaliteit is er meer vraag naar Security Officers. Professionals die de organisatie tegen mogelijke schade kunnen beschermen zijn namelijk goud waard. Het aanbod in binnen- en buitenland is echter schaars. Om deze reden nemen salarissen toe en mogen Security Officers rekenen op een salaris van 60.000 tot 70.000 euro per jaar.
2. Business Intelligence Manager
Dagelijks houdt een Business Intelligence (BI) Specialist zich bezig met het vervullen van de rapportagebehoefte van verschillende (interne) klanten om een organisatie data driven te maken. Ook denkt deze persoon mee met de organisatie en voorspelt hoe de toekomst eruit ziet. Het is belangrijk dat de BI-specialist zowel technisch als bedrijfskundig sterk is. Als BI-specialist heb je te maken met veel verschillende stakeholders. Op de arbeidsmarkt hebben deze professionals een overvloed aan keuzes, mits hun IT-vaardigheden goed ontwikkeld zijn. Goede voorwaarden en een gemiddeld jaarsalaris van 70.000 euro zijn dan binnen dit specialisme gegarandeerd.
3. Product Owner Software Development
Een Product Owner stuurt een team van ontwikkelaars aan binnen een bepaald domein op wat er ontwikkeld wordt, met welke prioriteiten en controleert of dit ook behaald is. De manier waarop iets ontwikkeld wordt is niet van belang. Een Product Owner kan rekenen op een jaarsalaris tussen de 60.000 en 80.000 euro. Deze professional moet een zeer gedetailleerd kennisniveau hebben, een helikopterview en sterke communicatieve en presentatievaardigheden. Het is een uitdagende en veeleisende rol, waardoor er een goed salaris tegenover staat.
4. Technisch Consultant
Een Technisch Consultant moet een unieke mix van persoonlijkheid en vaardigheden hebben. Het salaris ligt gemiddeld op 55.000 tot 60.000 euro per jaar. Een Technisch Consultant is verantwoordelijk voor de techniek binnen projecten en bedenkt en ontwerpt automatiseringsoplossingen voor klanten in het grootzakelijke event. Deze persoon heeft een sturende rol, maar werkt ook mee bij de uitvoering en implementatie van de projecten. Hiervoor is een veelzijdige kennis vereist, maar ook sterke communicatieve vaardigheden. De perfecte kandidaat is HBO-opgeleid en in het bezit van relevante, up-to-date certificeringen en sterke kennis van projectmethodologieën.
5. Functioneel beheerder SAP/Microsoft Dynamics
Een Functioneel Beheerder is verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de werkprocessen die via een SAP-module of Microsoft Dynamics verlopen. De opleiding- en certificeringstrajecten voor deze applicaties zijn erg kostbaar. Professionals die dit hebben doorlopen zijn daarom erg aantrekkelijk voor een bedrijf, omdat het bedrijf die opleidingsinvestering dan niet meer hoeft te doen. Veel grote bedrijven hebben behoefte aan een vaste medewerker die gespecialiseerd in het beheren hiervan. In combinatie met de schaarste op de markt draagt dit bij aan het goede salaris van 60.000 tot 65.000 per jaar.
 
Over Hays
Hays is één van de grootste recruitmentspecialisten ter wereld en plaatst gekwalificeerde (young) professionals in een vaste, tijdelijke, interim of contracting baan. In Nederland bedient Hays zowel de profit als non-profit sector en is de organisatie actief binnen vijftien specialismes waaronder: Accounting & Finance, Engineering, IT, Sales & Marketing en Life Sciences. Wereldwijd werken er 9.214 mensen bij Hays, verdeeld over 252 kantoren in 33 landen. Hays heeft Nederlandse vestigingen in Amsterdam en Tilburg. Hays voert jaarlijks een grootschalig onderzoek uit in Nederland naar de baan van de toekomst in verschillende sectoren. Daarnaast verschijnt één keer per jaar de Hays Global Skills Index, een wereldwijd onderzoek in samenwerking met Oxford Economics naar de dynamiek op de arbeidsmarkt. Twee keer per jaar verschijnt de Hays Journal, een magazine voor HR experts bekroond met een CMA Award.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht