Industry Wire

Geplaatst door HEMA

HEMA introduceert weercampagne via DOOH

Deze zomer introduceert HEMA in samenwerking met marketingbureau Merkle Nederland en creatief bureau Disxt een op het weer gebaseerde campagne via Digital Out of Home. Deze data gedreven campagne is een nieuwe stap in de verdere personalisatie van de campagnes van HEMA.

De juiste uiting bij het juiste weer

Op digitale schermen rondom verschillende HEMA-filialen wordt, op basis van zogenaamde weertriggers, de juiste uiting getoond aan het winkelend publiek. Zo worden, als de zon schijnt en het boven de 20 graden is, zomerse producten getoond, zoals zonnebrand en zwembaden. Als het regent worden uitingen met paraplu’s en regenlaarzen laten zien, die de voorbijgangers activeert om te schuilen bij HEMA.

Kim Olthof, Campagne Marketeer bij HEMA geeft aan: “Waar onze klanten zijn willen we als HEMA ook zijn, met de informatie die relevant is op dat moment. Daarom personaliseren we via aankoopdata al veel van onze campagnes. De weertrigger is een ideale manier om goed op de klantenbehoefte in te spelen, het geeft een extra dimensie aan onze weercampagne op DOOH. We sluiten zo direct aan bij de behoefte van het winkelend publiek op dat moment.”

Dynamisch adverteren via DOOH

Veel digitale schermen zijn volledig aansloten op de programmatic buying platforms. Dit maakt het mogelijk om dynamisch advertentieruimte in te kopen en in te spelen op diverse variabelen, zoals relevantie en actualiteit. Aan de hand van de beschikbare variabelen kan altijd de meest relevante uiting worden getoond, waardoor de impact van de inzet wordt vergroot.

“Programmatic advertising binnen DOOH heeft het mogelijk gemaakt om, net als bij online, relevante triggers in de campagnes te verwerken”, geeft Lars Postmus, Online Marketing Consultant bij Merkle Nederland aan. “In eerdere campagnes voor HEMA waarbij DOOH is ingezet, is er ingekocht op schermen in de buurt van HEMA-filialen en werd de dichtstbijzijnde HEMA in de creatie getoond. Het toevoegen van weertriggers aan de inkoop en creatie binnen DOOH, naast de filiaallocatie, is een volgende stap om de doelgroep van HEMA op een relevante manier te bereiken.”

Dylan Tallane, Digital Consultant Disxt: “Het real time integreren van temperatuur heeft het voor Disxt mogelijk gemaakt om twee weertypes uit te werken voor de DOOH-uitingen van HEMA. Het weer is in Nederland natuurlijk moeilijk te voorspellen en dan wil je als merk wel het juiste gevoel overbrengen. Door het toepassen van twee weertypes vinden de passanten bij zowel mooi als minder weer de sfeerbeleving en producten uit de DOOH-uiting terug in een van de HEMA-vestigingen. Wij zijn erg blij met het resultaat en vinden dat dit een mooie toevoeging is op creaties van HEMA.”

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend data en technologie gedreven performance marketing bureau met ruim 50 vestigingen en 9600 medewerkers en is onderdeel van Dentsu Aegis Network. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen. Samen werken we voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, HEMA, NS, Marktplaats, Vodafone, BMW, Air France-KLM, Pathé, Burger King en Corendon. We zijn strategische partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

www.merkle.nl

Over HEMA

Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten beter, leuker en makkelijker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzaamheid, goede kwaliteit, een goed ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, meer dan 750 winkels en 19.000 medewerkers. HEMA is actief in 12 landen op 3 continenten.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht