Industry Wire

Geplaatst door Triple

HHNK kiest Triple voor Cloud Adoptie naar Azure

Alkmaar, 12 augustus 2020 – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft het Alkmaarse full service digitaal bureau Triple gekozen voor de uitvoering van haar Cloud Adoptie naar Azure. De eerste activiteit is het migreren van de applicatie Waterbeeld naar de cloud.

Triple, Microsoft Azure Gold partner, is verantwoordelijk voor het leggen van het fundament, zodat HHNK vervolgens op een veilige manier ervaring op kan doen met de cloud. Belangrijke aspecten hierin zijn security, DevOps ondersteuning en de schaalbaarheid van de applicatie. Een volgende stap is het cloud-geschikt maken van de applicatiearchitectuur zodat deze op termijn geschikt is voor publiek gebruik.

“Een eerste cloud adoptie is voor veel bedrijven een grote stap. We zijn blij het vertrouwen te hebben gekregen van HHNK en kijken uit naar een mooie stap voorwaarts”, aldus Lennart van Wijk, Managing Director Cloud Solutions bij Triple.

“Waterbeeld is een belangrijke stap in de ondersteuning van ons werk. Door het bij elkaar brengen en analyseren van grote hoeveelheden data in de nieuwe cloudomgeving wordt het mogelijk beter en effectiever te sturen op onze primaire taken”. Aldus Theo Mosch, kwartiermaker data science, bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Waterbeeld geeft een overzicht van de prestaties van HHNK op haar primaire taken. Via een stoplichtrapportage en een aantal geografische representaties is er dagelijks inzicht in de belangrijkste prestatie indicatoren binnen het waterschap.

Elke dag werkt het hoogheemraadschap aan de bescherming van het land tegen het water, tegen wateroverlast en watertekort, voor schoon en gezond oppervlaktewater en voor veilige (vaar)wegen. Dit doet HHNK voor het verzorgingsgebied boven het Noordzeekanaal: Hollands Noorderkwartier.

HHNK zorgt zo bijvoorbeeld voor schoon oppervlaktewater door het te zuiveren van rioolwater, onderhoud aan polderwegen, bruggen en dijken. Daarnaast ondersteunen ze omliggende gemeenten bij risicobeheersing als gevolg van de stijgende zeespiegel en veranderende weersomstandigheden in gebieden onder zeeniveau. Door het bewaken van meer dan 1.400 kilometer aan kustlijn, helpt HHNK tevens om overstromingen te voorkomen.

Over Triple
Triple is een full service digitaal bureau uit Alkmaar met al meer dan 20 jaar ervaring op gebied van (cloud) hosting. We helpen klanten als VodafoneZiggo, Heineken, ANWB en citizenM met het vinden van de juiste technische architectuur, het optimaliseren van performance en het verbeteren van security. Triple is aangesloten bij het AWS partner en Akamai partner network, Google Cloud en Azure gecertificeerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht