Industry Wire

Geplaatst door HiBob

HiBob scoort plek in Forbes Cloud 100

HiBob, het bedrijf achter Bob – het HR-platform dat de werkervaring voor snelgroeiende middelgrote bedrijven en hun werknemers verandert – kondigt vandaag aan dat het is opgenomen in de Forbes Cloud 100 van 2022. De lijst is de absolute ranglijst van de top 100 private cloud-bedrijven ter wereld, gepubliceerd door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.

“We zijn zeer verheugd dat we in de Forbes Cloud 100 van 2022 staan,” zegt Ronni Zehavi, CEO en medeoprichter van HiBob. “Onze driecijferige jaar-op-jaar omzetgroei wordt gevoed door het harde werk van ons getalenteerde team en Bob, ons platform voor medewerkersbeheer voor moderne, multinationale, middelgrote bedrijven. De opening van ons kantoor vorig jaar in Amsterdam, een markt waar we binnen een jaar met 228% zijn gegroeid en maar liefst een groei van 258% nieuwe gebruikers op ons platform mochten verwelkomen, is onderdeel daarvan. Ons doel is om de onmisbare HR-techpartner voor onze klanten te zijn. Het behalen van een plekje op deze prestigieuze lijst bevestigt onze toewijding aan die belofte. Bob helpt ruim 2.400 bedrijven met het behalen van de beste bedrijfsresultaten door hen cruciaal talent vast te laten houden, de sociale uitdagingen van de hybride werkplek te overwinnen en werknemers betrokken, gelukkig en productief te houden.”

Voor het zevende jaar op rij beoordeelt de Cloud 100 inzendingen van honderden cloud-startups en private bedrijven. Het Cloud 100-evaluatieproces bestaat uit het rangschikken van bedrijven op basis van vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte waardering (30%), operationele statistieken (20%) en mensen en cultuur (15%). Voor de factor marktleiderschap roept de Cloud 100 de hulp in van een jury van CEO’s van publieke cloudbedrijven, die helpt bij het evalueren en rangschikken van hun collega’s van private bedrijven.

“De bedrijven op de Cloud 100-lijst vertegenwoordigen de beste en slimste private bedrijven in deze snelgroeiende sector,” zegt Alex Konrad, senior editor bij Forbes. “Elk jaar wordt het moeilijker om deze lijst te maken, wat betekent dat de elite-bedrijven die de lijst behalen dat ook steeds meer zijn. Felicitaties aan iedere Cloud 100 finalist van 2022.”

“De publieke markten zijn misschien in rep en roer, maar de private waarderingen van de Cloud 100 blijven stijgen. Alle winnaars van de Cloud 100 van 2022 hebben opnieuw de waarderingsmijlpaal van $ 1 miljard bereikt en de gemiddelde waardering van Cloud 100 is omhooggeschoten naar $ 7,4 miljard,” zegt Mary D’Onofrio, partner bij Bessemer Venture Partners. “Ondanks de marktcorrectie in 2022 blijft ons vertrouwen in de cloudeconomie groeien. Vandaag de dag heeft meer dan 70% van de Cloud 100 finalisten van 2022 de grens van $ 100 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten bereikt of overschreden, waardoor ze cloud-Centaurs zijn. Verwacht wordt dat tegen het einde van het jaar nog eens 10% van de lijst deze mijlpaal zal bereiken. Daardoor zijn we er nog meer van overtuigd dat de genomineerden van dit jaar echt de beste cloudbedrijven ter wereld zijn.”

“Geweldige bedrijven worden geboren in allerlei omgevingen en het is enerverend om het aanhoudende momentum in de cloudsector te zien,” zegt Alex Kayyal, Managing Partner bij Salesforce Ventures. “De bedrijven op deze lijst hebben een streng selectieproces doorlopen en zijn lid geworden van de gewaardeerde alumnilijst van Cloud 100-bedrijven. Aangezien de behoefte aan digitale transformatie innovatie en efficiëntie in alle sectoren blijft stimuleren, kunnen we deze bedrijven beschouwen als de absolute beste in cloud computing.”

De Forbes 2022 Cloud 100- en 20 Rising Stars-lijsten worden online gepubliceerd op www.forbes.com/cloud100. Hoogtepunten van de lijst verschijnen in het Forbes-magazine van augustus/september 2022.

Dit jaar worden de CEO’s van The Cloud 100 en de 20 Rising Stars-bedrijven geëerd met een lancering van digitale content en met de exclusieve Cloud 100 Celebration, georganiseerd door Bessemer Venture Partners, Salesforce Ventures en Forbes. Een speciaal woord van dank aan de evenementsponsors Amazon Web Services (AWS), Bank of America, Cooley, Fuel a McKinsey Company, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Nasdaq en Silicon Valley Bank.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht