Industry Wire

Geplaatst door The Recharge Company

Hidde de Vries, Serge Brabander en Guy Rombaut starten samen techbedrijf Recharge360 voor well-being op de werkvloer

Amsterdam – Hidde de Vries, oprichter van The Recharge Company, Serge Brabander, oprichter van OneFit en Guy Rombaut, voormalig CTO van Bitvavo, starten samen Recharge360. Recharge360 is een techbedrijf dat zich richt op team well-being en performance. Dat doet het bedrijf met een online en offline jaarprogramma voor kenniswerkers in bedrijven van meer dan honderd medewerkers. Met Recharge360 werken medewerkers in teamverband aan hun eigen fysieke en mentale gezondheid.

Recharge360 komt voort uit jarenlange ervaring

Recharge360 komt voort uit The Recharge Company, het trainings- en coachingsbureau dat Hidde de Vries in 2017 heeft opgericht. Onderdeel van dat bedrijf zijn de RechargeWeken, waarin medewerkers geactiveerd worden om samen met collega’s één week lang op alle fronten aan gezonde gewoontes te werken. Deze weken komen ook weer terug in Recharge360. Daarnaast bestaat het programma uit online coaching met gecertificeerde coaches, RechargeTalks, waarin experts hun kennis over fysieke en mentale gezondheid delen, en diverse challenges op het gebied van well-being die teams met elkaar kunnen uitvoeren.

Doordat Recharge360 een online programma is, kan het bedrijf eenvoudig opschalen. De ambitie is om grote werkgevers in zowel binnen- als buitenland te bedienen. Recharge360 kan nu al bedrijven als Randstad, Deloitte, Rituals, Unilever en YoungCapital tot hun klantenbestand rekenen.

De founders

De drie founders brengen naast jarenlange ervaring ook een breed arsenaal aan kennis en expertise met zich mee:

  • Hidde de Vries is dankzij zijn ervaring bij Google, o.a. als wellbeing trainer, en door het runnen van het bedrijf The Recharge Company, expert op het gebied van mental well-being en performance. Dit helpt het Recharge360 programma zo vorm te geven dat het exact aansluit op de wensen en behoeften van de klant.
  • Serge Brabander startte in 2012 OneFit, bekend van de flexibele sport memberships, dat hij uitbouwde naar een bedrijf met zeventig medewerkers in drie landen. Serge heeft daardoor veel ervaring met groeibedrijven.
  • Guy Rombaut is CTO geweest bij onder andere Bitvavo, Urban Sports Club en OneFit. Met zijn kennis en expertise op het gebied van IT en leiderschap, kan hij Recharge360 neerzetten als high-tech bedrijf en is grote schaalbaarheid haalbaar.

Hidde de Vries, co-founder Recharge360: “Ik ben heel blij samen met Serge en Guy deze stap te zetten. We zien dat onze maatschappij steeds sneller verandert en dat we meer moeten doen, met minder mensen. Daarbij moeten medewerkers zich voortdurend nieuwe technologieën eigen maken, wat veel van hen vraagt. Om ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk goed kunnen blijven doen en mentaal en fysiek fit blijven, is het belangrijk dat werkgevers hen hierin zo goed mogelijk ondersteunen. We zien dan ook dat de vraag naar initiatieven op dit gebied toeneemt en met Recharge360 bieden we organisaties de helpende hand. Dit doen we door ons te focussen op het zorgdragen voor je eigen energie, in plaats van het verminderen van de werkdruk. Bij Recharge360 is ons motto dan ook: we werken niet te hard, we rechargen te weinig.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht