Industry Wire

Geplaatst door TU/e

High Tech Piek Award voor Steef Blok

Steef Blok heeft de High Tech Piek van 2020 gewonnen. Blok krijgt deze prijs voor zijn bijdrage aan de high tech en start-up scene in de Brainport regio. Steef Blok is directeur bij Innovation Lab, een dienst van de TU/e verantwoordelijk voor valorisatie. Hier is hij onder andere verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de universiteit en het bedrijfsleven.

Stijn Steenbakkers, wethouder van de gemeente Eindhoven en juryvoorzitter overhandigde de prijs: “Hier in de regio zit samenwerken in ons DNA. De afgelopen jaren heeft Steef Blok laten zien dat hij tot in de kleinste vezels bezig is met de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.”

Blok gaf op het podium aan het een geweldige eer te vinden: “We hebben afgelopen jaren hard gewerkt met z’n allen. Nu zie je bijvoorbeeld het succes van Ioniqa, alleen er zijn ook momenten geweest dat het heel moeilijk was. Maar altijd staan er mensen van TU/e Innovation Lab of van Brainport klaar om te helpen – dat geldt voor alle bedrijven die aan de universiteit verbonden zijn. Het is bloed, zweet en tranen en een risico om bedrijven uit de modder te trekken. Deze prijs zal ik koesteren met het team van Innovation Lab maar ook met het team van Brainport.”

Sterren
Tijdens het uitreiken van de Piek werden ook de winnaars van de High Tech Piek Sterren op het podium bij Microlab getrokken. Vier personen werden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het start-up ecosysteem van de Brainport regio in 2019. En de winnaars zijn: Alexis Baron (Cyber Weerbaarheid Centrum Brainport), Angelique Staal (programmamanager Regiodeal), Aswin Linden (Heliox) en Hans Helsloot (Octrooi centrum Nederland).

Knallers
Voor personen waar de jury in 2020 veel van verwacht waren er ook weer vier Knallers. Deze werden gewonnen door: Nina Hoff (Byflow), Kees Slingerland (Automotive Center of Expertise), Michel Ziekman (Rabobank) en Rik en Luuk Visser (Microlab).
De High Tech Piek Awards zijn een initiatief van Innovation Origins. Meer informatie over de winnaars vind je op de website van Innovation Origins

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht