Industry Wire

Geplaatst door TrueKinetix

High Tech scale-up TrueKinetix haalt groeigeld op onder Nederlandse fietsliefhebbers om verder internationaal uit te breiden

De Nederlandse producent van indoor fietsen verwacht dit jaar 500% te groeien. Nu maakt TrueKinetix die al actief is in de BeNeLux de stap naar Duitsland, UK en US en heeft via een crowdfunding campagne geld opgehaald. Deze crowdfundingcampagne is populair onder Nederlandse fietsliefhebbers en het eerste deel van 350.000 euro is in recordtempo volschreven.

Dit jaar verwacht de scale-up met 500% te groeien. ‘Steeds meer mensen kiezen voor thuis sporten op een indoor fiets in plaats buiten fietsen of in de sportschool, daarom verwachten we de komende jaren gestaag door te groeien’ aldus TrueKinetix oprichter Van Rens.

Nu honderden Nederlanders al thuis trainen op een TrueBike is het tijd om deze Nederlandse technologie verder over de grens te brengen in Europa en daarbuiten. ‘We willen uitgroeien tot wereldspeler, tot de gouden standaard in de indoor fietswereld’ aldus de ambitieuze ondernemer.

Om deze stap te financieren haalt de onderneming geld op via een crowdfundingcampagne. Inmiddels doen meer dan 100 Nederlandse fietsliefhebbers en klanten van TrueKinetix mee. Van Rens: ‘Voor een ondernemer is het echt een groot compliment als klanten jou willen helpen door te investeren. Ze geloven in het product en vinden het leuk om deze Nederlandse technologie te steunen.’

Met de crowdfunding wil TrueKinetix tussen de 350.000 euro en 700.000 euro ophalen. Het eerste deel van 350.000 is veel sneller dan verwacht volschreven. ‘Het succes van de campagne laat zien dat TrueKinetix in een korte tijd gebouwd heeft aan een betrokken groep fietsliefhebbers die samen met hen de volgende stap willen maken’, aldus Mark Laagewaard, algemeen directeur van het crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Het gaat om een lening met 5% rente die over een periode van 5 jaar wordt terugbetaald. De particuliere investeerders krijgen in ruil voor hun lening naast rente ook nog beloningen zoals wielerkleding, een plek in de denktank van TrueKinetix of een eigen TrueBike.

——————————————————–EINDE PERSBERICHT—————————————————

Over TrueKinetix
Het Nederlandse bedrijf is in 2018 gestart vanuit persoonlijke frustratie van sporttech ondernemer Bas van Rens (ex-Philips en MyLaps). Na een winter lang indoor getraind te hebben voor het WK Ironman op Hawaii miste hij de kwalificatie op 8 minuten. Hij had de verkeerde spieren getraind op een indoor fiets met een vliegwiel. Hij besloot met behulp van de laatste technologieën zijn eigen indoor racefiets te bouwen. Door een robot en een krachtige motor wordt een trapkracht geboden die buiten fietsen simuleert. De technologie is ontwikkeld samen met TU Eindhoven & Delft. NOC*NSF was de eerste afnemer in 2018 en TrueKinetix heeft meerdere innovatie awards gewonnen, zoals de Bike Motion Award en de Dutch Sports Innovation Award. TrueKinetix bestaat inmiddels uit 20 werknemers.

Crowdfundingcampagne:
www.crowdaboutnow.nl/truekinetix

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht