Industry Wire

Geplaatst door Cyclone

Hockeysticks die zichzelf voorstellen

Asten – Hockeysticks die zichzelf voorstellen: “uit wat voor materiaal besta ik?”, “voor welk type speler ben ik geschikt?”, zomaar enkele vragen die door de hockeystick zelf beantwoord worden. Hoe? Door één simpele scan van de hockeystick met de nieuwe app van Cyclone. Na het scannen verschijnt er een video op de hockeystick met extra informatie.

Samen met een nieuwe collectie hockeysticks introduceert het Nederlandse hockeymerk Cyclone een augmented reality-app. “In de weken voorafgaande het nieuwe sportseizoen worden de sportspeciaalzaken vaak overspoelt met klanten. Niet alle klanten kunnen direct te woord worden gestaan. Met de interactieve hockeystick bieden wij sportspeciaalzaken een tool waarmee alle klanten direct van de juiste informatie worden voorzien.” aldus Wil Hoebergen, oprichter van Cyclone.

Augmented reality

De app van Cyclone maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van augmented reality. Augmented reality is ook de techniek achter het populaire Pokémon Go. Voor de ontwikkeling van deze app schakelde Cyclone het Eindhovense bureau Dutch Rose Media in. Natasja Paulssen, oprichtster van Dutch Rose Media: “Met augmented reality kunnen we gave extra’s aan de wereld om ons heen toevoegen. Het enige wat je nodig hebt om deze extra’s te beleven is een smartphone of tablet”. Om alle hockeyliefhebbers kennis te laten maken met augmented reality zijn er gratis hockey-ansichtkaarten verkrijgbaar in de sportspeciaalzaken die verrijkt zijn met augmented reality

Interactieve trainer

Wanneer het hockeyseizoen gestart is zal er andere content op de hockeysticks van Cyclone verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan tophockeyers die gave trucs voordoen, of een trainer die tips & trics geeft. Op deze manier voorziet Cyclone haar klanten gedurende het hele seizoen van leuke extra’s die stimuleren om een betere hockeyer te worden.

De Cyclone App is te downloaden via de Google Play Store of de App Store

Vanaf 26 augustus 2016 liggen de interactieve hockeysticks in de sportspeciaalzaken. Voor een overzicht van de sportspeciaalzaken die Cyclone hockeysticks aanbieden zie de lijst in de app.

Over Cyclone

Cyclone is een Nederlands hockeymerk gevestigd in het Brabantse Asten. Het ontwikkeld o.a. hockeysticks en smartgoals.

Kijk voor meer informatie op www.cyclonehockey.eu

Over Dutch Rose Media
Dutch Rose Media is een Eindhovens bureau dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van augmented reality-concepten. Een van deze concepten is de interactieve hockeystick ontwikkeld voor Cyclone.

Kijk voor meer informatie op www.dutchrosemedia.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht