Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Hoe AI nieuwe, verbonden levensstijlen mogelijk maakt

Schiphol, 20 februari 2024 – Samsung organiseert vanaf dinsdag 20 februari ‘World of Samsung’ in Duitsland. Met het evenement wil het bedrijf zijn nieuwste producten op het gebied van televisie, audio, mobiel, Smart Home en digitale keukenapparatuur onder de aandacht brengen.

Bij Samsung innoveren we om onze klanten te helpen een eenvoudiger en verbonden leven te leiden,” zegt Benjamin Braun, Chief Marketing Officer van Samsung Europe. “Van onze eerste AI-smartphone en QLED-TV’s tot koelkasten die AI gebruiken om voedsel te monitoren en boodschappenlijstjes bij te houden: onze producten komen tot leven door de kracht van SmartThings en AI-innovatie. Bij World of Samsung vieren we de komst van kunstmatige intelligentie – en hoe het een echte impact heeft op onze levens, nu en in de toekomst.”

Tijdens ‘World of Samsung’ zijn niet alleen de nieuwste apparaten van Samsung te zien, maar kunnen media en partners ook in de praktijk ervaren hoe deze apparaten AI gebruiken om het leven minder ingewikkeld en beter verbonden te maken. Tijdens het evenement zal Samsung zijn ‘AI for All’-visie delen, die laat zien hoe AI-technologie onze apparaten intuïtiever en makkelijker in gebruik dan ooit zal maken.

Een nieuw tijdperk van mobiele AI dat het leven makkelijker maakt
De Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ en Galaxy S24 werden vorige maand onthuld tijdens Galaxy Unpacked. Deze innovatieve toestellen maken allerlei nieuwe mobiele ervaringen mogelijk dankzij Galaxy AI. Tijdens ‘World of Samsung’ kunnen bezoekers ervaren hoe AI vrijwel elke interactie op de Galaxy S24-serie versterkt.

Live Translate maakt realtime spraak- en tekstvertalingen van telefoongesprekken mogelijk. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld tijdens het plannen van een vakantie in het buitenland eenvoudig hotelboekingen bijwerken en een tafel in een restaurant reserveren. Bovendien kunnen zij gemakkelijk contact leggen met de lokale bevolking, zelfs wanneer zij de taal niet spreken.

Het nieuwe Note Assist in Samsung Notes helpt bij het maken van door AI-gegenereerde samenvattingen van vergaderingen of bij het creëren van formats, zodat aantekeningen georganiseerd en overzichtelijk blijven.

De Galaxy S24-serie markeert ook een mijlpaal in de geschiedenis van zoeken: het is de eerste telefoon die is uitgerust met het intuïtieve Circle to Search met Google. Door lang op de homeknop te drukken, kunnen gebruikers items op het scherm van de Galaxy S24 omcirkelen, markeren, of erop tikken om meer informatie te krijgen. Zo wordt ook online winkelen een stuk gemakkelijker: wanneer iemand een leuke jas ziet op social media, kan de afbeelding worden geselecteerd waarna de gebruiker direct naar de productpagina wordt geleid.

De nieuwe Galaxy Book4-serie, waartoe de Galaxy Book4 Ultra, Book4 Pro en Book4 Pro 360 behoren, is Samsungs meest intelligente pc-reeks tot nu toe.

Hoe de nieuwste televisie- en audio-innovaties home entertainment herdefiniëren
‘World of Samsung’ belicht het TV- en audioaanbod voor 2024, waaronder de Neo QLED 8K-televisies uit 2024 en de innovaties op het gebied van MICRO LED.

Dankzij Samsungs meest innovatieve en snelle processor tot nu toe, de NQ8 AI Gen 3, levert de slimme 2024 Neo QLED 8K een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De Gen3-processor beschikt over een on-device AI-engine (NPU) die twee keer zo snel is als de vorige Gen2-processor, en het is de snelste processor van Samsung tot nu toe. Dit resulteert in een sublieme beeldkwaliteit die content levensechter maakt dan ooit tevoren. Voor sportfans lost de AI Motion Enhancer Pro veelvoorkomende problemen bij het streamen van wedstrijden in hoge resolutie op door balvervorming te verminderen. Het detecteert automatisch om welke sport het gaat en past het juiste baldetectiemodel toe met behulp van AI deep learning-technologie.

Ook zullen de nieuwste innovaties op het gebied van Transparante MICRO LED worden getoond tijdens ‘World of Samsung’. Deze nieuwe technologie maakt niet alleen een levensechte beeldkwaliteit mogelijk, maar integreert ook met toekomstige technologieën op het gebied van transparante weergave. Bovendien biedt Samsungs Transparante MICRO LED een ongekende helderheid, een innovatief randloos ontwerp en ongeëvenaarde transparantie.

Ook de nieuwe lifestyle-TV-producten van Samsung worden gepresenteerd tijdens het evenement. The Music Frame is een aanpasbare en veelzijdige luidspreker die naadloos integreert met SmartThings. Het functioneert als een onafhankelijke draadloze speaker of kan via Q-Symphony worden gekoppeld aan een Samsung-TV en soundbar voor meer surround sound-mogelijkheden en een diepere bas. The Music Frame gaat volledig op in de omgeving en heeft het uiterlijk van een fotolijst, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een rijke surround sound-ervaring.

Het verbonden huis upgraden met AI-gestuurde apparaten
Samsung’s BESPOKE-apparaten , met verbeterde connectiviteit en AI-integratie, zullen ook te zien zijn tijdens ‘World of Samsung’. Het strakke ontwerp en de nieuwste AI-mogelijkheden zorgen voor een functionele uitbreiding van het moderne huis.

De nieuwe Family Hub-koelkast[1] beschikt onder andere over AI Vision Inside, dat gebruikmaakt van een interne camera en ‘Vision AI’-technologie. Hiermee wordt automatisch een lijst met voedingsmiddelen in de koelkast aangemaakt en bijgewerkt door voedselproducten te identificeren wanneer ze de koelkast binnenkomen en verlaten.

Andere apparaten in het BESPOKE-assortiment maken ook gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI. Dankzij een nieuwe circulatiepomp en AI-verbeteringen aan de software is de nieuwe Bespoke AI-wasmachine nu 40%[2] zuiniger vergeleken met de minumumdrempel van energie-efficiëntieklasse A (W11DB8* 8000-serie 11KG-model is 32 kWh, minimumdrempel is 53.1 kWh). De AI Wash-functie maakt gebruik van vijf verschillende sensoren om de wasprestaties voor elke lading op intelligente wijze te optimaliseren. De Bespoke Jet Bot Combo™ kan dankzij de verbeterde AI Object Recognition nauwkeuriger dan ooit rijden en veel meer objecten herkennen. Met AI Floor Detect kan hij verschillende oppervlakken detecteren en de benodigde reinigingskracht aanpassen (net als de Bespoke Jet AI steelstofzuiger).

Ga voor meer informatie over het volledige assortiment aan AI-geoptimaliseerde producten van Samsung naar: samsung.com/nl

[1] Niet beschikbaar in Nederland.
[2] Gebaseerd op interne testen van Samsung, zijn toepasbare modellen in de WW8000D serie 40% efficienter dan vereist om de A-klasse energie-efficiëntie limiet te behalen onder Regel (EU) nr. 2019/2014.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht