Industry Wire

Geplaatst door NOISE

Hoe Suikerunie en Boon Burgers hun sales in supermarkten tot wel 8x weten te verhogen

Persbericht, feb. 2020 – In een pilot van het onlangs gelanceerde ‘SuperFunnel’ wisten Suikerunie en Boon Burgers opvallende resultaten te boeken. Tijdens de campagneperiode waren hun sales 4 tot 8 keer hoger dan gemiddeld. Het geheim: Slim stapelen van gerichte media in- en rondom supermarkten.

SuperFunnel is een platform voor slimme shopper-campagnes. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen buitenreclame-exploitant Centercom en reclamebureau NOISE. Op basis van een lijst verkooplocaties worden automatisch uitingen gegenereerd en locatiegericht uitgeserveerd op social media, display en de supermarktschermen van Centercom.

Rick Pranger (innovatie lead NOISE): “Salescampagnes zijn het meest effectief, wanneer we de consument zo dicht mogelijk bij de point-of-purchase weten te bereiken. Wobblers, vloerstickers en 2nd-placements zijn daarom nog altijd enorm krachtig. Helaas is het voor merken vaak lastig om zichtbaar te zijn met POS-materiaal. Het is een enorm gedoe om te regelen bij retailers en de kosten zijn ook niet misselijk.”

“Gelukkig zijn er goede alternatieven, zoals het SmartScreen-netwerk van Centercom en hebben we online de mogelijkheid om zeer gericht te adverteren rondom supermarkten. Het samenbrengen van deze twee kanalen in één platform waarop automatisch uitingen worden gegenereerd en ingekocht, is een enorme efficiëntieslag voor marketeers.”

Junin Boerma (directeur Centercom): “Het positieve effect van de inzet van ons SmartScreen-netwerk op salesresultaten is natuurlijk allang bekend bij ons en onze klanten. Omdat al onze schermen programmatic in te kopen zijn, kunnen we voorop blijven lopen met innovaties zoals SuperFunnel. Door de inzet van digital naast onze schermen wordt – met ongeveer 15% extra mediabudget – een 2 tot 4 keer beter resultaat behaald, dan wanneer enkel onze schermen worden ingezet. Een ijzersterke combinatie dus.”

Wil je meer weten over de behaalde pilotresultaten en wat SuperFunnel voor jouw merk kan betekenen? Download de gratis whitepaper op superfunnel.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht