Industry Wire

Geplaatst door Operatie Zuiver

Hollands Kroon pakt zwerfafvalprobleem aan met de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app

Afval vinden en gebruiken voor jouw highscore in een game? Het kan vanaf nu in de gemeente Hollands Kroon met de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app, waarin scholen het tegen elkaar opnemen en leerlingen actief worden betrokken bij het schoonhouden van Hollands Kroo

Om het zwerfafvalprobleem in Hollands Kroon aan te pakken, heeft gemeente Hollands Kroon, digital agency DTT de opdracht gegeven voor de ontwikkeling van de app: ‘De Operatie Z.U.I.V.E.R.-app’. In de app nemen scholen het tegen elkaar op en worden deelnemers aangemoedigd om de buurt schoon te houden van afval. Ook na de strijd tussen de scholen kunnen deelnemers alleen of samen met vrienden de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app blijven spelen.

De Operatie Z.U.I.V.E.R.-app

Spelers van de app kunnen gebieden veroveren in de gemeente Hollands Kroon door zwerfafval op te ruimen. Wanneer het afval is opgeruimd, wordt het omliggende gebied rond het verzamelde afval ingekleurd op de actuele kaart in de app. Het gebied is dan geclaimd door de speler. Spelers die de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app hebben, kunnen het hierbij ook opnemen tegen deelnemers van andere scholen. Op deze manier is Operatie Z.U.I.V.E.R. niet alleen een innovatieve manier om jongeren bewust te maken van afval, maar is het ook een app die grote maatschappelijke betrokkenheid creëert. Daarnaast is de informatie die de app verzamelt waardevol voor de gemeente Hollands Kroon. Zo kunnen zij zien waar welk soort zwerfafval wordt gevonden.

Leuk en veilig voor jong én oud

Hoewel de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app focust op leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs, is de app ook voor volwassenen leuk om te spelen. Bovendien is Operatie Z.U.I.V.E.R. veilig voor jong en oud: bij de ontwikkeling is ervoor gezorgd dat onveilige gebieden waar bijvoorbeeld wegen, water en/of spoorlijnen lopen, niet meedoen in de omgevingen waar het in de challenge om gaat. Ook gevoelige gebieden zoals kerkhoven, doen niet mee. Zo kan iedereen die dat wil meedoen met Operatie Z.U.I.V.E.R. en zo samen maatschappelijk verantwoord meewerken aan een schoner Hollands Kroon.

De app is nu te downloaden op zowel iOS als op Android-smartphones via www.operatiezuiver.nl.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht