Industry Wire

Geplaatst door Holland’s Next Top Model

Holland’s Next Top Model in een app

Amsterdam, 3 november 2016 – Ook zonder televisieprogramma’s als Holland’s Next Top Model kunnen aspirant en ervaren modellen en modellenbureaus voortaan met elkaar in contact komen. De Nederlandse ondernemer Paddy Marques de Carvalho (24) heeft hiervoor de iModels app gelanceerd.

Modellen kunnen met de app via hun smartphone hun portfolio maken en beheren. Gescreende modellenbureaus kunnen via de app talentvolle modellen scouten, volgen en vastleggen.
,,iModels is een soort LinkedIn meets Instagram voor de modellenindustrie,” legt Marques de Carvalho uit. ,,Het werkt voor beide partijen drempelverlagend. Modellen hoeven niet meer eindeloos mailtjes te sturen naar bureaus zonder antwoord te krijgen. Scouts van modellenbureaus hoeven niet meer via social media of op straat talent te zoeken. Ze krijgen de modellen op een presenteerblaadje aangeboden.”

Uit marktonderzoek blijkt dat een dergelijke app nog niet bestaat in de modellenwereld en dat er grote behoefte is aan een verbindend platform.

Modellen kunnen zich via de app aan de bureaus presenteren. Ze beheren en onderhouden hun eigen portfolio en voegen kenmerken en foto’s toe. Zo kunnen ze ontdekt worden door modellenbureaus in binnen- en buitenland, die via hun zogeheten ‘agency dashboard’ met behulp van zoekfilters kunnen selecteren op de gewenste kenmerken van een model. Ook kunnen ze zien welke modellen populair zijn.
Alleen gerenommeerde of background-checked modellenbureaus krijgen toegang om in te loggen in het zoekfiltersysteem. Zij kunnen binnen iModels een eigen database opbouwen.

Door deze specifieke doelgroep wordt de app ook een interessant kanaal voor het promoten van hippe merken en producten onder fotomodellen.

iModels is momenteel alleen beschikbaar in de App Store voor IOS. Binnenkort komt de Android-versie in de Play Store.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht