Industry Wire

Geplaatst door Porter Novelli

HP Inc. presenteert robuuste Chromebook voor het onderwijs

HP Inc. kondigt vandaag de HP Chromebook 11 G4 Education Edition (EE) aan. De Chromebook™ is een zeer stevige maar lichtgewicht laptop die tegen een stootje kan. Het device gaat een volledige schooldag mee zonder op te laden en is dankzij een aantal slimme functies eenvoudig te beheren. Dit maakt de nieuwe Chromebook 11 G4 EE tot de ideale oplossing voor studenten en scholen.

Gebouwd voor studenten
Als het om devices gaat, zijn studenten veeleisende gebruikers. Daarom heeft HP het nieuwe, compacte Chromebook 11 G4 EE afgestemd op de omgeving van scholieren en studenten. Het device is slechts 20 mm dik en weegt 1.5 kilogram. Met het fanless design is dit de dunste en meest duurzame Chromebook. Het design van dit device is speciaal op zijn doelgroep aangepast, het robuuste heeft onder andere gegoten rubberen randen, waardoor de Chromebook bestand is tegen stoten of valpartijen tot 70cm en heeft uitvoerige MIL-STD tests doorstaan.

Het morsbestendige toetsenbord beschermt het Chromebook tegen ongelukken met koffie, thee en frisdrank en bevat een aantal slimme functies. Een daarvan is het scharnier dat 180 graden draait, hiermee leg je het Chromebook eenvoudig plat. Het device kan ook uitgerust worden met een optioneel IPS-paneel met brede kijkhoek, perfect voor studenten die samenwerken aan een project of presentatie. Voor studiegroepen die gebruikmaken van Google Hangouts is het nieuwe Chromebook 11 uitgerust met een ingebouwde ruisonderdrukking voor kraakhelder geluid.

Het device is voorzien van een Intel® Celeron® processor voor snelle toegang tot favoriete apps. Met tot 9.5 uur batterijduur gaat het nieuwe Chromebook een volledige schooldag mee zonder te laden. Studenten kunnen ervoor kiezen het device uit te rusten met 3G/4G WWAN, hiermee heb je altijd toegang tot internet, intranet en documenten.

Ook voor docenten
HP Chromebook 11 G4 EE is eenvoudig te implementeren en te beheren dankzij het optionele Chrome Management Console. Docenten en beheerders kunnen het beleid, apps en OS updates over duizenden Chromebooks eenvoudig managen via een web-based admin applicatie. Daarnaast biedt HP voor dit device de keuze tussen de kleuren Black en Electric Green, dit maakt het voor beheerders gemakkelijk devices te identificeren en te distribueren naar jaargang, klas of een ander type indeling.

Prijs en beschikbaarheid
HP Chromebook 11 G4 EE wordt eind februari in Nederland verwacht en kost € 230,-

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht