Industry Wire

Geplaatst door HTC

HTC VIVE introduceert complete VIVE Cosmos-serie

Utrecht – HTC VIVE verandert het ‘gezicht van VR’ met de introductie van haar meest veelzijdige virtual reality (VR) productlijn ooit. Vandaag lanceert HTC de complete VIVE Cosmos-serie, met drie nieuwe producten (VIVE Cosmos Elite, VIVE Cosmos XR en VIVE Cosmos Play) en drie modulaire frontjes die de functionaliteit van de VIVE Cosmos-serie verder uitbreiden. Vive Cosmos is een modulaire premium VR-systeem voor pc dat met de tijd en met gebruikers mee kan groeien door de frontjes van de headset te veranderen. Tegelijkertijd biedt het indrukwekkende visuals en comfort.

“Onze klanten willen een ongelofelijke VR-ervaring beleving. Wij zijn dan ook verheugd dat wij vandaag een nieuwe productfamilie kunnen introduceren die geschikt is voor elk type VR-toepassing,” vertelt Yves Maître, CEO van HTC. “Vive Cosmos is onze meest veelzijdige headset tot nu toe. Van de klant die net VR ontdekt tot de veeleisende professionele gebruiker: Vive Cosmos biedt uitstekende kwaliteit, comfort en de mogelijkheid om VR- en XR-avonturen met de tijd mee te laten evolueren – van het veranderen van modulaire frontjes tot het toevoegen van opties zoals draadloze besturing.”

VIVE Cosmos Platform
Alle VIVE Cosmos-headsets zijn ontworpen met een reeks functies die toonaangevende prestaties en bouwkwaliteit bieden, ongeacht de headsetversie of waar jouw Vive Cosmos-avontuur begint.
• Met de verwisselbare frontjes (faceplates) kunnen Vive Cosmos-gebruikers meer uit hun VR-headset halen omdat deze met de tijd en met gebruikers mee kan groeien. Toekomstige upgrades in functionaliteit en prestaties zijn net zo eenvoudig als het veranderen van de frontjes.
• Met een innovatief opklapbaar design kan Vive Cosmos haar gebruikers gemakkelijk van en naar hun virtuele wereld brengen. Bovendien biedt Vive Cosmos comfort en ergonomische functies die de VR-ervaring comfortabeler maken dan ooit tevoren.
• Indrukwekkende visuals: elke Vive Cosmos heeft hetzelfde geweldige scherm, met een gecombineerde pixelresolutie van 2880 x 1700 – een toename van 88% ten opzichte van de originele Vive – voor heldere tekst en beelden. De nieuwe LCD-panelen verkleinen de pixelafstand en minimaliseren het zogenaamde ‘screen-door effect’ (fijne lijnen die zichtbaar zijn tussen de pixels, alsof je door een hor kijkt).
VIVE Cosmos Elite
Vive Cosmos Elite combineert de prestaties van externe tracking met de flexibiliteit van inside-out-technologie om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende VR-gebruikers.

Door de technologie van het basisstation van Lighthouse kunnen gebruikers de kracht en precisie van SteamVR-tracking ervaren. Vive Cosmos Elite is uiteraard compatibel met alle randapparatuur uit het Vive-ecosysteem, waaronder de Vive Tracker – die een maximale inputvrijheid biedt voor VR-controllers – en de Wireless Adapter.

Vive Cosmos Elite bevat een vooraf geïnstalleerde External Tracking Faceplate, 2 SteamVR-basisstations en twee Vive-controllers. De External Tracking Faceplate kan worden gebruikt met versies 1.0 of 2.0 van het basisstation en met de originele Vive of Vive Pro-controllers. Deze kan ook gemakkelijk worden verwisseld met de originele inside-out tracking faceplate die bij de Vive Cosmos wordt meegeleverd. Vive Cosmos Elite is er voor speltitels die veel precisie vragen zoals Pistol Whip, Superhot en Audica evenals multiplayer VR-titels zoals Battlewake.

De Vive Cosmos Elite-bundel kost €799 en is later in het eerste kwartaal beschikbaar. De External Tracking Faceplate zal in Q2 ook geïntroduceerd worden als een apart accessoire voor €219 en is dan een upgrade voor Vive Cosmos of Vive Cosmos Play.

VIVE Cosmos XR
VIVE Cosmos XR is een stand-alone editie front voor de modulaire Vive Cosmos die hoogwaardige XR-passthrough-camera’s aan de Vive Cosmos toevoegt. Vive Cosmos XR biedt een vrijwel volledig passthrough gezichtsveld dat het grootste deel van het VR-display (tot 100 graden FOV) gebruikt om beelden uit de echte wereld en de virtuele wereld te integreren. Met hoogwaardige passthrough-camera’s combineert Vive Cosmos XR een helder beeld voor overlays van de echte wereld, naadloos opgedeeld in de virtuele.

Zo zal het samenwerkingsprogramma Vive Sync de Vive Cosmos XR-functionaliteit integreren zodat virtuele objecten in de echte wereld kunnen worden geplaatst, waardoor samenwerkingsopties voor op VR-gebaseerde vergaderingen worden vergroot.

Met hoogwaardige passthrough-camera’s zorgt Vive Cosmos XR voor een helder beeld voor overlays van de echte wereld, die naadloos aansluiten op de virtuele wereld. Aanvullende informatie over Vive Cosmos XR zal worden onthuld tijdens de komende GDC-conferentie.

VIVE Cosmos Play
Vive Cosmos Play is er voor nieuwe VR-gebruikers, waardoor de stap naar premium VR nog nooit zo eenvoudig was. Vive Cosmos Play gebruikt inside-out tracking met 4 camera’s. Vive Cosmos Play is ideaal voor entry-level VR-avonturen en applicaties zoals Viveport Video, Angry Birds VR: Isle of Pigs, The Curious Tale of the Stolen Pets en A Fisherman’s Tale.

Voor bedrijven of musea is Vive Cosmos Play ook een meer betaalbare en eenvoudig te gebruiken VR-optie voor publieke VR-ervaringen.

Wie een Play bezit, kan zijn Vive Cosmos eenvoudig upgraden met Vive-VR-accessoires, zoals de frontjes van de Vive Cosmos. Aanvullende details over Vive Cosmos Play zullen in de komende maanden worden vrijgegeven.

VIVE Cosmos
Voor klanten die extra tracking (hoogte) willen bij het gebruik van inside-out tracking, bieden de zes camera’s van Vive Cosmos extra verticale- en taille-tracking met behulp van twee extra camera’s. Vive Cosmos biedt dezelfde geweldige ergonomische, visuele en modulaire functionaliteit, evenals compatibiliteit met de Wireless Adapter. De Vive Cosmos is vanaf vandaag beschikbaar voor €799 en de zescamera-faceplate zal beschikbaar zijn als een stand-alone accessoire in Q2 voor €219.

Pre-order en meer informatie
Vive Cosmos Elite is beschikbaar voor pre-order online via www.vive.com op 24 februari. Verdere pre-order data, prijzen en beschikbaarheid voor de Cosmos Serie worden in de komende maanden bekend gemaakt.
Ga voor meer informatie naar: www.vive.com/product

###

Over HTC VIVE
HTC VIVE is een eerste in zijn soort virtual reality-platform, gebouwd en geoptimaliseerd voor room-scale VR en levensechte interacties. Door de belofte van VR waar te maken met baanbrekende technologie en de allerbeste inhoud, heeft VIVE het sterkste ecosysteem voor VR-hardware en -software gecreëerd, waarmee VR kan worden aangeboden aan consumenten, ontwikkelaars en ondernemingen. Het VIVE-ecosysteem is opgebouwd rond de beste VR-hardware op de markt, ondersteund door VIVE X, een accelerator van 100 miljoen USD voor start-ups in VR en aanverwante technologie, VIVE, een wereldwijd platform en app store met ’s werelds eerste VR-abonnementsmodel dat in meer dan 60 landen actief is, en VIVE Studios, het eigen initiatief voor de ontwikkeling en publicatie van VR-content. Ga naar http://www.vive.com voor meer informatie over VIVE.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht