Industry Wire

Geplaatst door Humanoids

Humanoids start in januari met nieuwe opzet traineeships voor UX Design en Front-end Development

Per 1 januari 2019 is bij Humanoids de inschrijving weer open voor crash courses en aansluitende traineeships in UX Design of Front-end Development. Het in Rotterdam gevestigde Humanoids biedt sinds 2017 korte opleidingen en traineeships binnen die vakgebieden voor starters op de arbeidsmarkt. In 2019 gaat een nieuwe opzet van start, met nieuwe looptijden en tarieven. Zo zijn de korte vooropleidingen voortaan kosteloos voor trainees en kunnen ook externe (zakelijke of particuliere) deelnemers zich aanmelden. Humanoids ontwikkelt zich daarmee van trainingsinstelling voor juniors tot collectief van experts, dat nieuw talent opneemt en samen traint.

Betere aansluiting tussen academische starters en arbeidsmarkt

Humanoids werd in 2017 opgericht door freelance UX Designer Maarten Hoogvliet als springplank voor pas afgestudeerde academici die een carrière als ontwerper van interactieve producten ambiëren. Uit eigen ervaring weet Hoogvliet dat de aansluiting tussen universiteit en arbeidsmarkt binnen zijn vakgebied vaak moeilijk verloopt, omdat er nog steeds een gat is tussen wat je op de universiteit leert en vaardigheden die de markt vraagt. Daarbij is er vooral vraag naar UX Designers met veel werkervaring. Met Humanoids wil Hoogvliet deze aansluiting verbeteren en ervoor zorgen dat bedrijven geen jong talent mislopen: “Er is een tekort aan goede mensen in de tech sector. Iedereen wil met seniors werken en staart zich blind op jaren werkervaring. Ik vind dat onterecht. Talentvolle juniors hebben een vrije geest, zijn enthousiast, ambitieus en kunnen je verbazen. Ik wilde iets doen om die vooroordelen in de markt te veranderen en vind dat talent een kans verdient.” Later werd met de komst van mede-eigenaar Robbin Habermehl ook een opleidings- en traineeshiptraject voor Front-End Development opgezet.

Middels korte opleidingen en traineeships krijgt men bij Humanoids de kans om werkervaring op te doen, een portfolio en netwerk op te bouwen, terwijl bedrijven de beschikking krijgen over streng geselecteerd en marktconform opgeleid top-talent. Tijdens het traineeship keert iedereen één dag in de week terug bij Humanoids om een volle dag training en begeleiding te geven óf te krijgen. Die dag is een investering van Humanoids en hier betalen de bedrijven waar de trainees voor werken niet voor.

Nieuwe opzet Humanoids als collectief van specialisten

In 2019 start Humanoids met de nieuwe opzet als collectief van designers en developers, dat elkaar traint en structureel nieuw talent opneemt. De korte opleidingen, omgedoopt in ‘crash courses’, worden verkort van 8 naar 5 weken, waarmee de investering voor deelnemers kleiner wordt. Ook de aansluitende traineeships zijn verkort van 18 naar 12 maanden. Uit ervaring is gebleken dat dit voldoende is voor talent met een universitaire opleiding. Dit maakt het tevens aantrekkelijker voor trainingspartners om met Humanoids samen te werken.

De crash courses zijn niet alleen door trainees te volgen. Hoogvliet: “Wij gaan ons nog meer richten op het aantrekken van externe deelnemers voor de komende crash courses, zowel zakelijk als particulier. We hebben gemerkt dat het goed werkt om mensen met (bijvoorbeeld) werkervaring in de klas te hebben, naast trainees.” Daar staat tegenover dat trainees niets meer hoeven te betalen voor de crash courses, in plaats daarvan wordt gedurende die 5 weken een kleine onkostenvergoeding uitgekeerd. Na afronding van het traineeship kunnen deelnemers verbonden blijven aan het collectief Humanoids en zelf trainingen geven aan nieuw talent of in dienst gaan bij trainingspartners.

Solliciteren voor een van de crash courses en/of traineeships kan vanaf 1 januari 2019, in maart gaan de crash courses van start. Het eerstvolgende aanvangsmoment daarna is in september.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht