Industry Wire

Geplaatst door HvA

HvA-Game Changers Award naar website voor duurzaam reizen

Esmee Bakker heeft met haar duurzame reissite Freedom Voyagers de GO Game Changers Award 2020 gewonnen. Zij studeerde hiermee af aan de opleiding Creative Business. De award bekroont initiatieven op het gebied van sociale, ecologische en/of economische duurzaamheid van het Green Office van de Hogeschool van Amsterdam.

De prijs voor Freedom Voyagers werd op donderdag 2 juli digitaal uitgereikt door Hanneke Reuling, vicevoorzitter van de HvA.”Reizen is één van mijn grote passies’ zegt Bakker, ‘waarin veel van mijn interesses – in onder andere cultuur, historie, taal, duurzaamheid en lokale keukens – samenkomen. De afgelopen jaren heb ik prachtige reizen mogen maken, waar ik bijzondere dingen heb meegemaakt en inspirerende mensen heb ontmoet. Ik trof echter op plekken als Indonesië, Vietnam en Sri Lanka, maar ook dichter bij huis in bijvoorbeeld Frankrijk en Italië, bergen plastic, vervuilde rivieren, extreme weersomstandigheden en biodiversiteitsverlies aan.’

De tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor Berend Kluijfhout met The wheel of Sustainability (een verduurzamingsmodel voor de verpakkingsindustrie) en Joris Joziasse met zijn onderzoek Van klimaatverhalen naar klimaatactie (welke verhalen zorgen ervoor dat mensen in actie komen?). Berend studeerde met zijn onderzoek af aan de opleiding Voeding en Diëtetiek en Joris aan de opleiding Creative Business.

Green Office HvA heeft deze prijs in het leven geroepen om het meest innovatieve, gedurfde, lieve, bijzondere of dappere initiatief op het gebied van sociale, ecologische en/of economische duurzaamheid meer aandacht en waardering te geven.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht