Industry Wire

Geplaatst door IceLake Capital

IceLake Capital investeert in kennisleverancier en softwarebedrijf Genetics

Amsterdam, 24 juni 2020 | Private equity investeerder IceLake Capital neemt een belang in kennisleverancier en softwarebedrijf Genetics. Het bedrijf, gevestigd in Almere, is een toonaangevende Nederlandse softwareleverancier voor de overheidsmarkt toegespitst op de domeinen VT&H (vergunningen, toezicht, handhaving), ruimtelijke ordening en zaaksystemen. Icelake Capital neemt een deel van de aandelen over van oprichter Bayram Demir (CEO) die het bedrijf in 1993 oprichtte en zal aanblijven als CEO. Partijen verstrekken geen nadere financiële details van de transactie.

De klanten van Genetics zijn verspreid over gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s en semioverheid zoals vervoersmaatschappijen. Naast de realisatie van efficiency en kostenbesparingen, ondersteunen de producten en oplossingen van het bedrijf de steeds verdergaande digitalisering van onderliggende processen en procedures die burgers in toenemende mate, bijvoorbeeld op het terrein vergunningen en ruimtelijk ordening verwachten.

“Met IceLake Capital hebben we een strategische keuze voor de lange termijn gemaakt en kunnen we ook nog eens profiteren van de synergie binnen hun porfolio van investeringen”, aldus Bayram Demir, CEO van Genetics. “Mijn broer Erkan en ik hebben Genetics de afgelopen 25 jaar opgebouwd tot een klantgerichte organisatie met een sterke focus op productontwikkeling. Samen met IceLake kunnen wij nu doorgroeien en onze positie versterken en uitbouwen. Denk aan intensievere productontwikkeling en het aanboren van aanpalende overheidsmarkten. Ook praten wij op dit moment met Netrom, de softwareontwikkelaar waarin Icelake vorig jaar een belang nam. Wij kunnen straks van hun indrukwekkende ontwikkelcapaciteit (700.000 uren – red.) gebruik gaan maken. Dat biedt een geweldig perspectief voor de samenwerking met onze klanten.”

Bastiaan Hagenouw, partner bij IceLake Capital zegt: “Genetics is een kennisparel in het overheidslandschap. Het bedrijf heeft een enorme softwareontwikkelkracht en begrijpt de markt en zijn gebruikers als geen ander. De adviseurs en ontwikkelaars hebben vaak zelf jarenlang in verschillende overheidsomgevingen ervaring op gedaan, en dat is echt een pré. Wij zien ernaar uit om, al dan niet autonoom, samen met Genetics te groeien in de bestaande markten en de komende jaren uit te breiden met nieuwe diensten.

IceLake Capital, opgericht in 2018, investeert in bedrijven in de zakelijke dienstverlening en de softwaresector met een EBITDA tussen de €3 en €10 miljoen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht