Industry Wire

Geplaatst door Het PR Bureau

ICS en SRXP slaan handen ineen voor betaal- en declaratiegemak

DIEMEN, 21 DECEMBER 2017 – Creditcarduitgever International Card Services (ICS) en declaratiesoftware ontwikkelaar SRXP bundelen hun krachten. Deze maand tekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst die ervoor moet zorgen dat werknemers met een Mastercard Corporate gemakkelijk hun uitgaven kunnen declareren bij hun werkgever. Uniek aan de samenwerking is dat zakelijke uitgaven met de creditcard real-time kunnen worden gedeclareerd én geaccordeerd, waardoor de gebruiker deze niet meer privé hoeft voor te schieten.

Voordat de overeenkomst tussen ICS en SRXP officieel werd beklonken, werkten de twee al enige tijd samen in de vorm van een pilot. Deze was zo succesvol dat de software ontwikkelaar en creditcarduitgever deze maand besloten een lange termijn partnership aan te gaan.

“De declaratietool van SRXP sluit perfect aan bij onze zakelijke creditcard”, vertelt Mike van der Voort, manager New Business bij ICS. “Met onze Cards bieden wij al betaalgemak en financieel inzicht aan onze klanten. Door de koppeling met SRXP kunnen Cardhouders nu ook altijd en overal, real-time hun zakelijke kosten declareren en terugkrijgen. Dat bespaart hen veel tijd en administratieve rompslomp. Bonnetjes hoeven niet meer bewaard te worden, maar worden direct geüpload in de app.”

Naast het voordeel voor werknemers met een zakelijke creditcard van ICS, betekent de koppeling met SRXP ook gewin voor hun werkgevers. “Al vanaf drie declaraties die een werknemer op jaarbasis doet via de mobiele app, bespaart de werkgever zo’n 130 euro aan administratiekosten”, vertelt Pieter Verbruggen, CEO en medeoprichter van SRXP. “Voor onze klanten, die vaak veel reizen, biedt de declaratietool nog een extra voordeel in het terugvorderen van btw op buitenlandse uitgaven zoals zakendiners of taxikosten”, vult Van der Voort aan. “Dat gaat automatisch via SRXP en kan de werkgever op jaarbasis een aanzienlijk bedrag schelen.”
Overigens kunnen werkgevers die de creditcards ter beschikking stellen aan hun medewerkers zelf de hoogte bepalen van het bedrag dat gedeclareerd mag worden.

Net als ICS is ook SRXP verheugd over de samenwerking: “Omdat ICS marktleider is op het gebied van creditcards, zorgt deze stap voor nog meer vertrouwen bij onze huidige en potentiële nieuwe klanten”, zegt Pieter Verbruggen. “We kijken er dan ook naar uit om samen met ICS ons product verder te ontwikkelen.”

Over SRXP
SRXP is marktleider in Nederland in het digitaliseren van declaratieprocessen. SRXP wil de tijd van het declaratieproces minimaliseren door integraties aan te bieden waardoor SRXP wordt gekoppeld aan de financiële of HR software, automatische workflows, creditcardintergratie, bedrijfsregels en nog veel meer functionaliteiten.

De software ontwikkelaar heeft ruim 25.000 gebruikers wereldwijd, variërend van het MKB tot multinationals zoals Mammoet, Port of Rotterdam, Rituals en Scotch & Soda. SRXP wordt in meer dan 90 landen gebruikt en werkt samen met partners zoals Deloitte, Exact en International Card Services. www.srxp.nl

Over International Card Services
International Card Services (ICS) verzorgt als creditcardmaatschappij al bijna 30 jaar de uitgifte en het gebruik van Mastercard en Visa creditcards in Nederland. Met zo’n 3 miljoen creditcards in portefeuille is ICS marktleider in Nederland. ICS bedient zowel consumenten als klanten op de klein, middel en grootzakelijke markt. De creditcards die ICS uitgeeft zijn het meest geaccepteerd ter wereld; betalen met een ICS creditcard betekent wereldwijd veilig betaalgemak, excellente service en verzekerd zijn als er iets mis gaat.

ICS geeft niet alleen eigen creditcards uit, maar doet dit ook in samenwerking met partners zoals retailers, banken en belangenorganisaties. Zo geeft ICS onder andere de ABN AMRO Creditcard, de ANWB Creditcard, de Bijenkorf Card en de Deutsche Bank Creditcard uit. ICS opereert sinds 2010 als 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland. www.businesscard.nl

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:
Het PR Bureau | Sabine Krouwels | 020 670 22 32 | sabine@hetprbureau.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht