Industry Wire

Geplaatst door Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie

ICT-bedrijven uitgedaagd én geholpen om eigen CO2-uitstoot met 40% te verminderen

De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie helpt ICT-bedrijven vooruit die bereid zijn om flink te besparen op eigen CO2-uitstoot. Samen met bedrijven uit andere branches wordt gewerkt aan een doel van 40% minder uitstoot binnen de eigen organisatie in 5 jaar tijd.

Dankzij deelname aan de Alliantie Klimaatactie wordt voldaan aan wet- en regelgeving, is een organisatie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en krijgt het een streepje voor bij grote duurzame inkopers. Deelname aan de alliantie is dus goed voor het klimaat en goed voor een bedrijf. Organisaties die zich aansluiten bij de Alliantie Klimaatactie worden kosteloos vooruit geholpen.

Praktische hulp bij CO2-reductie

Als deelnemer van de Alliantie Klimaatactie start een organisatie met een globale 0-meting van de eigen CO2-uitstoot. Met de hulp van het online 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen, het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ en veel praktische tips en voorbeelden worden bedrijven en instellingen geholpen om te besparen op fossiele brandstoffen. Samen komen zij zo groen en toekomstbestendig de Corona-crisis uit.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht