Industry Wire

Geplaatst door Born05

iFly 2020 genomineerd voor twee Webby Awards

Utrecht, Woensdag 29 april 2020 –  Born05 en KLM zijn genomineerd voor twee Webby Awards met het project ‘iFly 2020’. Dit is een 3D-experience waarin bezoekers langs twintig mysterieuze souvenirs worden gevoerd, waar fascinerende verhalen achter schuil gaan.

Nominaties
Het project is genomineerd in de categorieën ‘Advertising, Media & PR – Branded Content: Travel & Leisure’ en ‘Websites: Best Practices’. Er is per categorie een publieksprijs en een juryprijs waardoor er bij optimaal resultaat in totaal dus vier Webby Awards voor Born05 binnen bereik liggen.

iFly 2020: het idee
Born05 produceert voor KLM al tien jaar het digitale ‘iFly KLM Magazine’, een online magazine vol reisinspiratie. Jaarlijks volgt er in december ook een top 50 met plaatsen die volgend jaar op je bucketlist moeten staan. Voor dit jaar werd het idee anders: twintig souvenirs die je mee naar huis moet nemen in 2020. De twintig souvenirs zijn door creative agency Colorbleed vertaald naar 3D-objecten en vervolgens in een door Born05 ontwikkelde omgeving gezet, waarin de souvenirs van alle kanten te bekijken zijn.

Marnix Schmidt, Art Director Born05: “De souvenirs zijn de hoofdpersonen in deze experience. We hebben ze zo echt en tastbaar mogelijk gemaakt, zodat je ze bijna kan en wil aanraken. Net als inheemse schatten in een wereldmuseum. Achter de souvenirs zitten fascinerende videoverhalen die je kunt bekijken en beluisteren als je de souvenir onthult”

De Webby Awards
De Webby Awards zijn de meest prestigieuze prijzen voor het internet, ook wel ‘de Oscars van het Internet’ genoemd. De prijsuitreiking vindt ieder jaar plaats in New York City. In verband met het Coronavirus vindt dit op 19 mei in digitale vorm plaats tijdens de 24th Annual Webby Awards special Internet Celebration’. Voor de publieksprijs kan tot 7 mei gestemd worden.

Vote links:
https://vote.webbyawards.com/PublicVoting#/2020/websites/features-design/best-practices

https://vote.webbyawards.com/PublicVoting#/2020/advertising-media-pr/branded-content/tourism-leisure

Projectlink:
http://2020.iflymagazine.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht