Industry Wire

Geplaatst door Gaming in EU BV

Impactvolle ontwikkelingen in Nederlandse kansspelmarkt centraal tijdens 12de Gaming in Holland Conference

[Amsterdam, 5 juni 2023] De twaalfde editie van de jaarlijkse Gaming in Holland Conference op donderdag 8 juni in KIT Royal Tropical Institute in Amsterdam is perfect getimed. Recente ontwikkelingen in de Nederlandse gereguleerde gokmarkt, zoals het verbod op ongerichte reclame dat op 1 juli ingaat, maakt dit tot een niet te missen event voor professionals uit de branche.

Verbod op ongerichte reclame voor online gokdiensten en verkenning privatisering Nederlandse Loterij
Dit verbod, dat geldt voor TV, radio, gedrukte advertenties en buitenreclame, zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de Nederlandse online gokmarkt, waaronder ook online adverteerders zoals affiliate websites. Minder dan twee weken geleden publiceerde de Kansspelautoriteit concrete richtlijnen waaraan vergunde aanbieders zich vanaf 1 juli dienen te houden.
Daarnaast kondigde de Nederlandse regering in twee recente Kamerbrieven nieuwe verkenningen aan naar de mogelijke privatisering van de Nederlandse Loterij en de invoering van strengere speellimieten.
Toelichting door relevante sprekers
De recente ontwikkelingen zullen tijdens de Gaming in Holland Conference worden toegelicht door diverse sprekers waaronder René Jansen, Voorzitter van de Kansspelautoriteit, en Fedor Meert, MT-lid Integriteit en Kansspelen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Dialoog preventieorganisaties en kansspelindustrie
De Gaming in Holland Conference heeft dit jaar verder tot doel een meer diepgaande dialoog op gang te brengen tussen de gereguleerde kansspelindustrie en zorg- en preventieorganisaties. Floor van Bakkum, Preventiemanager bij Arkin – Jellinek en Nathalie Smit, CEO van de nationale hulplijn, Loket Kansspel, zullen met vertegenwoordigers van de kansspelindustrie discussiëren over spelersbescherming in de gereguleerde markt.
ChatGPT en AI
De bekende techwatcher Remy Gieling zal tijdens de conferentie een presentatie geven over ChatGPT en AI in relatie tot de toekomst van online kansspelen. Daarnaast zijn er presentaties over marktontwikkelingen, operationele zaken en affiliate marketing.
Willem van Oort, oprichter van Gaming in Holland: “Ik denk dat we met recht kunnen stellen dat de jaarlijkse Gaming in Holland Conferentie inmiddels hét evenement is geworden in de agenda’s van alle stakeholders in de Nederlandse gokmarkt. Zoals ieder jaar, verwelkomen we hoofdrolspelers en beslissingsnemers. We zijn uiteraard erg blij dat zij hier hun inzichten willen delen over het tot standbrengen van een duurzame en verantwoorde gokmarkt, vooral op dit belangrijke moment.”

Over Gaming in EU BV
Gaming in Holland is een B2B-community met meer dan 2.500 leden die is opgericht door consultant Willem van Oort. Het doel van Gaming in Holland is het delen van kennis en inzichten met alle belanghebbenden in de gereguleerde Nederlandse kansspelmarkt.
Gaming in Holland organiseert een jaarlijkse conferentie en webinars, en publiceert verder nieuwsbrieven en tijdschriften.
Gaming in Holland is onderdeel van de grotere Gaming in EU-familie – waaronder de Gaming in Germany en Gaming in Spain communities.
Neem voor meer informatie contact op met onze redacteur Jeroen Laemers @ jeroen@gamingin.eu.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht