Industry Wire

Geplaatst door Centroid Media BV

In Overijssel staan de beste hotels

Het duurste hotel is het Amstel Hotel in Amsterdam met een kamerprijs die begint vanaf 430 euro per kamer per nacht. Wil de reiziger het goedkoopst uit zijn dan is hotel ’t Tolhuus in Warder een goede keus: voor 14 euro per nacht bij weekendjeweg.nl kan men er al terecht.

Hotelvinder.nl onderzocht ook welke plaats de beste hotels heeft. Slenaken staat op nummer 1 met een gemiddeld cijfer van 8,29 voor alle acht hotels. Enkhuizen komt er het relatief met een 7,0 het slechste van af. “Over het algemeen is men dus redelijk tevreden over het niveau van de hotels in Nederland”, aldus Bart Kappenburg, eigenaar van Centroid Media, het bedrijf achter Hotelvinder.nl.

Opvallend is het lijstje met de zogenaamde hoteldichtheid, het aantal hotels per 1000 inwoners. Vlieland spant de kroon met 7,5 hotel per 1000 inwoners gevolgd door Schiermonnikoog met 6 hotels per 1000 inwoners. “Deze dichtheid zegt iets over de populariteit van de plaats voor toeristen”, aldus Kappenburg.

Maar wat is nu het beste hotel volgens alle reviews? Dit blijkt het Residenz Stadslogement te zijn in Den Haag met een gemiddeld cijfer van maar liefst een 9,7. Kappenburg: “We nemen alleen hotels mee die 20 of meer reviews hebben om een eerlijk beeld te krijgen en dan is een 9,7 echt extreem goed”.

Het onderzoek beveelt ook hotels aan op basis van prijs en cijfer. “Een soort beste koop zeg maar. Hiervoor hebben we uitgerekend hoeveel euro een consument moet uitgeven voor elke reviewpunt.”, aldus Kappenburg. Beste koop is ’t Tolhuus in Warder waar je voor een vanafprijs van 14 euro per nacht in een driesterren hotel slaapt met een cijfer van een 7,1.

Hotelvinder.nl is een vergelijkingssite voor hotels en zoekt bij alle grote aanbieders de beste prijs voor een overnachting. Het complete onderzoek is te vinden op http://www.hotelvinder.nl/onderzoek.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht