Industry Wire

Geplaatst door Citrix

Inflatie veroorzaakt verschuiving in prioriteiten IT budget

Amsterdam, 29 september 2022 – De wereldwijde inflatie heeft grote invloed op de prioriteiten en keuzes van Nederlandse IT-beslissers. Dat blijkt uit onderzoek dat Citrix Systems, Inc. in augustus liet doen onder 250 Nederlandse IT-verantwoordelijken. Er wordt nu meer geïnvesteerd in technologie en productinnovaties die beter aansluiten bij het veranderende bestedingspatroon en communicatiegedrag van klanten vanwege de stijgende kosten. Ook gaat door de inflatie meer budget naar interne IT- innovatieprojecten.

Ruim een derde van de deelnemers aan het onderzoek zegt dat het beheersen van de impact van inflatie op de organisatie de belangrijkste uitdaging is waarmee ze tot nu toe in hun carrière zijn  geconfronteerd. Toch meldt een ruime meerderheid (68%) ook dat het technologiebudget komend jaar zal toenemen. Slechts 11% verwacht dat het IT-budget gaat dalen. Gemiddeld reserveren IT-beslissers nu 27,37% van hun IT-budget voor investeringen in innovatie.

De wereldwijde inflatie beïnvloedt de keuzes die IT-leiders maken bij het vaststellen van het IT-budget op verschillende manieren, aldus het Citrix-onderzoek:

  • Van de organisaties die momenteel bezig zijn met een intern traject of project voor digitale transformatie (72%), zegt 77% van de IT-beslissers dat door de inflatie hiervoor nu meer aandacht of budget is.
  • 43% van de respondenten zegt te investeren in oplossingen om de IT-beveiliging te verbeteren.
  • Een vergelijkbaar deel (42%) investeert in technologie om op nieuwe manieren ondersteuning te bieden aan klanten, die door de inflatie ander koopgedrag vertonen en anders met leveranciers en dienstverleners communiceren.
  • 39% zegt te investeren in digitale werkplekoplossingen zodat medewerkers beter en prettiger kunnen werken, waardoor ze meer betrokken blijven bij de organisatie.
  • 37% investeert in oplossingen die kostenbesparingen stimuleren.

Om kostenbesparing te realiseren nemen organisaties verschillende maatregelen. 30% zet in op het stroomlijnen van werkplektechnologie, 28% wil de werving van nieuwe medewerkers herzien en 26% zegt het medewerkersbestand te willen verkleinen.

IT-innovatie als antwoord op inflatie

“We zien dat de inflatie een behoorlijke impact heeft op de keuzes die IT-beslissers maken”, zegt Anne-Maurits André, Sales Engineering Leader bij Citrix. “Een groot deel zegt in ons onderzoek dat ze inflatie beschouwen als een belangrijke uitdaging voor innovatie in hun organisatie. We zijn blij om te zien dat IT-leiders de uitdaging wel met beide handen aanpakken. De investeringen in technologie stoppen niet, maar verschuiven om een adequaat antwoord te hebben op de veranderende marktomstandigheden. Extra inzet op digitale transformatie, klanten beter helpen bij deze ontwikkelingen en medewerkers de ondersteuning bieden om beter en prettiger te kunnen werken.”

Het inflatie-innovatieonderzoek werd van 12 tot 30 augustus 2022 uitgevoerd door OnePoll in opdracht van Citrix. Er namen 250 Nederlandse IT-leiders deel aan het onderzoek. Het Engelstalig rapport met de resultaten van het onderzoek is op aanvraag beschikbaar.

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) bouwt veilige en uniforme workspace technologie waarmee organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen en hen overal een consistente werkomgeving kunnen aanbieden. Met Citrix krijgen gebruikers een soepele werkervaring en heeft IT een uniform platform om diverse technologieën in complexe cloudomgevingen te beveiligen, te beheren en te controleren. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht