Industry Wire

Geplaatst door Infosequre

Infosequre ontwikkelt geaccrediteerd zorgpakket voor informatiebeveiliging in ziekenhuizen

Infosequre kondigt vandaag haar Zorgpakket Informatiebeveiliging aan. Het pakket is speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden en geaccrediteerd voor 1 punt in het kwaliteitsregister V&VN.

Hoewel zorgmedewerkers een hoge werkdruk ervaren, moeten zij ook hun jaarlijkse accreditatiepunten behalen om hun beroep te mogen uitoefenen. Om deze punten te behalen moeten ze zich onder andere laten bijscholen door speciale cursussen te volgen, die zijn goedgekeurd door een speciale accreditatiecommissie. Het samengestelde security awareness programma van Infosequre voldoet aan deze eisen en levert voor verpleegkundigen en verzorgenden accreditatiepunten op.

Het zorgpakket bestaat uit vier korte verdiepingsmodules met de volgende onderwerpen: privacy in het ziekenhuis, phishing, ransomware en onrechtmatige toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Het programma sluit bovendien naadloos aan bij het reeds bestaande geaccrediteerde introductieprogramma van Infosequre: informatiebeveiliging voor ziekenhuizen. De modules in het zorgpakket behandelen de onderwerpen uit het introductieprogramma in meer detail en zorgen ervoor dat eerder opgedane kennis wordt opgefrist.

In de zorg hebben medewerkers veelal te maken met patiëntgegevens, wat gepaard gaat met verschillende veiligheidsrisico’s. Het is daarom extra belangrijk dat medewerkers in deze sector op de hoogte zijn van de risico’s en het veiligheidsbeleid van de betreffende zorginstelling naleven. Infosequre maakt al jaren security awareness trainingen met en voor zorginstellingen. Aangezien zorgmedewerkers bij voorkeur ‘de handen aan het bed’ hebben is er weinig tijd voor bijscholingen. Met deze ervaring en kennis heeft Infosequre voor een heel gerichte aanpak gekozen. De trainingen zijn daarom kort en bondig en volledig afgestemd op zorginhoudelijke situaties.

Arjen Kuik, verantwoordelijk voor de zorgsector bij Infosequre: “Informatieveilig werken heeft een hoge prioriteit binnen de zorg, gezien er gewerkt wordt met veel gevoelige patiëntengegevens. Toch hebben ziekenhuizen vaak weinig ervaring met het aanleren van informatieveilig werken voor de mensen met de handen aan het bed. Tijd is schaars en afdelingen zijn onderbezet, waardoor cybersecurity trainingen niet de eerste prioriteit is. Bij Infosequre begrijpen we dat en daarom hebben we een speciaal security awareness programma ontwikkeld dat kort en bondig is en cyberbewustwording creëert voor een veilige digitale omgeving.”

Meer informatie over het Zorgpakket Informatiebeveiliging van Infosequre kunt u vinden via: https://www.infosequre.com/nl/zorgpakket

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht