Industry Wire

Geplaatst door ONWINE

Innovatie in de wijnwereld: ONWINE

Sinds de lancering in Februari is ONWINE hard op weg om de traditionele wijnindustrie op te schudden. ONWINE brengt wijnliefhebbers namelijk direct in contact met lokale wijnboeren uit Italië. Geen wijntjes via een supermarkt, slijterij, een wijnimporteur of webshop met voorraad – maar een platform waar iedere wijnboer zijn eigen wijnen aanbiedt. Op ONWINE heeft iedere wijnboer zijn eigen verhaal en persoonlijke pagina, daarnaast bepaalt de wijnboer zelf zijn prijzen en productaanbod.

ONWINE faciliteert de directe transactie tussen de particulier en de wijnboer.
Zo draagt het zorg voor alle accijns- en andere technische barrières waardoor de wijnboeren vrijuit naar Nederland in kleinere oplagen direct aan particulieren kunnen verzenden. Op deze manier opent zich voor de wijnboer een geheel nieuw afzetkanaal en heeft de wijnliefhebber in Nederland toegang tot vele wijnen die nog niet eerder op de Nederlandse markt verschenen.

Het werkt als volgt: de wijnliefhebber kiest op het platform www.on-wine.com per wijnboer zijn wijnen uit. De gekozen wijnboer ontvangt direct een notificatie van de bestelling. Waarop de wijnboer zijn wijnen inpakt en klaarzet voor verzending. Vervolgens zorgt de koerier ervoor dat de wijnen veilig tot aan de voordeur van de wijnliefhebber worden bezorgd. Binnen enkele dagen rechtstreeks uit Italië!

De insteek van ONWINE sluit dan ook direct aan op bestaande trends: lokaal kopen, duurzame producten en persoonlijke ervaring. Het platform heeft ook als doel een hoge sociale impact. Dit ontstond naar aanleiding van de impact van Covid-19 op wijnboeren. De dalende vraag vanuit toerisme (wijnproeverijen, en lokale restaurants) vroeg voor een adequate oplossing.

Wat begon met enkele boeren uit de regio Piemonte, is inmiddels uitgegroeid tot een platform bestaande uit meer dan 25 wijnboeren verspreid over heel Italië. En dat is nog maar het begin.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht