Industry Wire

Geplaatst door Intergamma

Intergamma investeert met versterkt directieteam in strategische groeiambities

Intergamma, moederbedrijf van GAMMA Nederland, Karwei en GAMMA België investeert in haar nieuwe strategie. Intergamma’s missie is om klanten te helpen met echte oplossingen om een echt duurzaam thuis te maken. Daarom zet Intergamma in op het doorontwikkelen van een one-stop-shop, wordt het duurzame aanbod versterkt, worden de winkelformules verder ontwikkeld en wordt het winkelnetwerk van GAMMA België uitgebreid. Om deze strategische groeiambities te realiseren richt Intergamma per 1 oktober 2023 haar organisatie anders in. Naast de bestaande kennis en talenten in de huidige organisatie, wordt het directieteam versterkt met een aantal nieuwe namen die in de komende maanden zullen starten.

Een nieuw directieteam en een nieuwe afdeling Format
Intergamma zal de drie formules steviger gaan neerzetten. Daarom is per formule een directeur benoemd. In Nederland start Cees van Vliet als directeur GAMMA Nederland en Nicky Claeys als directeur Karwei. In België start Dominique Motte als directeur GAMMA België. Deze nieuwe directeuren zullen verantwoordelijk worden voor de formules en zich onder andere gaan inzetten om deze een onderscheidender karakter richting de klant te geven. Daarnaast start Constantijn Weytingh in de nieuwe functie van directeur Commercie, waarin hij zich zal richten op het neerzetten van een nog sterker assortiment dat goed aansluit op de behoeftes van de klant. Levina Kleijwegt start als nieuwe directeur HR. Het zesde en laatste directielid is Jurre Mulder, die al langer directielid is binnen Intergamma en nu de functie van directeur Technologie en E-Commerce zal gaan vervullen. Hierin zal hij invulling geven aan een excellente online propositie die Intergamma’s formules en assortiment ondersteunt. De Raad van Bestuur van Intergamma blijft ongewijzigd en bestaat uit Joost de Beijer (CEO) en Laura Hendrickx (CFO).

Naast de wisseling in de directie van Intergamma wordt er ook een nieuwe afdeling Format opgericht. Met het aantrekken van de nieuwe Director Format Harold van de Scheur gaat Intergamma meer prioriteit geven aan het optimaliseren van het winkelnetwerk zodat GAMMA en Karwei altijd relevant en dichtbij de klant is.

Klaar voor de klus
CEO Joost de Beijer licht toe: ‘We zijn trots op onze webshops en ons uitgebreide winkelnetwerk in Nederland en België, waar onze klanten gemakkelijk terecht kunnen. We beginnen al eerste resultaten te zien van onze nieuwe strategie: onze klanttevredenheid groeit, onze medewerkerstevredenheid neemt toe, we timmeren hard aan de weg in onze duurzaamheidsambitie en ons marktaandeel groeit. Nu is voor ons het ideale moment om te investeren in de volgende fase van groei. Alle investeringen zijn gericht op het verwezenlijken van onze ambitie om hét favoriete adres te worden in de huis- en tuinmarkt. En dat doen we met een vernieuwd, sterk directieteam dat klaar is voor deze klus.’

Over het nieuwe directieteam:

Directeur GAMMA Nederland: Cees van Vliet, voormalig operationeel directeur Albert Heijn en Jumbo
Directeur Karwei: Nicky Claeys, CCO Domino’s Pizza Europa en verschillende marketingbanen bij Philips Electronics
Directeur GAMMA België: Dominique Motte, voormalig CEO Beliving, CEO AS Adventures België en Group COO As Adventure
Directeur Commercie: Constantijn Weything, Commercieel directeur Gall&Gall, sinds 2008 bij Ahold en daarvoor Unilever
Directeur HR: Levina Kleijwegt, CHRO IJsvogel Retail, meerder HR-posities
Directeur Technologie en E-commerce: Jurre Mulder, directeur Digital & Transformatie, sinds 1 januari 2022 lid van het Directieteam
Director Format: Harold van der Scheur, Commercie ELHO, format en commerciële rollen bij Praxis/Maxeda

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht