Industry Wire

Geplaatst door Stichting Drupal Nederland

Internationale Drupal gemeenschap komt online samen op Drupaljam

Dit jaar is Drupaljam geheel online met opnieuw een afwisselend programma met workshops en keynotes, waaronder Fast Moving Targets oprichter Erwin Blom. Ook een vertegenwoordiging van de Drupal Association, de internationale organisatie achter Drupal staat op het programma.

Drupaljam is hét jaarlijkse evenement voor Drupal professionals, gebruikers en ondernemers. Drupal heeft zo’n 35 duizend ontwikkelaars. 1 op de 40 websites is met Drupal gemaakt, waaronder de websites van RTL Nieuws, Tesla en de Erasmus Universiteit en is daarmee één van de populairste content management systemen ter wereld.

Drupal is een open source content management framework, waarmee websites en online toepassingen worden gerealiseerd. De open source community is een hechte gemeenschap die staat voor een open en inclusive manier van werken. De gemeenschap van Drupal professionals en leveranciers staat erom bekend met enorme passie te werken aan een gemeenschappelijk doel, namelijk het beter maken van Drupal en realiseren van digitale toepassingen die gebruik maken van dit CMS. Als jouw organisatie Drupal gebruikt, dan is Drupaljam de uitgelezen kans om verder kennis te maken met de mensen achter Drupal en om eerstehands trends en ontwikkelingen te zien. Ook suggesties voor verbeteringen en nieuwe functionaliteiten zijn welkom: de internationale Drupal gemeenschap is op Drupaljam direct en persoonlijk benaderbaar. Drupaljam is dan niet alleen voor ontwikkelaars en leveranciers, maar ook voor redacteuren, marketeers en organisaties die Drupal inzetten als digital experience platform.

Vanwege de coronapandemie vindt Drupaljam voor het eerst online plaats in Hop.In. Alle sessies worden live uitgezonden en zijn later terug te kijken via YouTube. Een online evenement biedt ook nieuwe mogelijkheden; mensen hoeven geen hele dag vrij te maken. Drupaljam nodigt ook internationaal bezoek uit, daarom is het programma in het engels. Bezoekers kunnen natuurlijk gaan en komen gaan wanneer ze willen.Nadat het evenement in mei dit jaar noodgedwongen werd verplaatst (vandaar ‘reboot’), wordt Drupaljam 2020 re:Boot geheel door een team van vrijwilligers georganiseerd.

Alle sponsors voor het in-person evenement zijn aan boord gebleven. Dat biedt mogelijkheden om het evenement live vanuit een studio in Rotterdam te produceren én om alle Drupal fanaten na de sessies op te vangen in de online PubQuiz voor een gezellige krachtmeting in Drupal-kennis. Ook de jaarlijkse Splash Awards, de prijzen voor beste Drupal projecten wordt tijdens Drupaljam, online uitgereikt.

Drupaljam 2020 re:Boot vindt plaats op 6 en 7 november 2020. De toegang is gratis voor iedereen. Meer informatie, het programma en tickets zijn te vinden op https://drupaljam.nl

Foto: Stichting Drupal Nederland (cc)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht