Industry Wire

Geplaatst door IT-Concern

Investeerder Reliance voegt IT-Concern uit Gorinchem toe

Gorichem, 19 september 2023 – Reliance, onderdeel van Böschen IT Investments, breidt zijn portfolio uit met IT-Concern, een Managed Service Provider (MSP) uit Gorinchem. De IT-dienstverlener richt zich op het hogere segment van het MKB (MKB+). De transactie markeert een nieuwe stap voor Reliance; de onderneming heeft onder de vlag van Böschen IT Investments al meerdere MSP-ondernemingen overgenomen en versterkt met deze uitbreiding haar positie in het MKB+ segment. De transactie is tot stand gebracht in samenwerking met Marktlink.

IT-Concern is een gerespecteerde speler op de Nederlandse ICT-dienstverleningsmarkt en is opgericht in 2008. Het bedrijf heeft circa 25 medewerkers in dienst. Oprichter Koos Manschot besloot vanuit strategisch oogpunt dat IT-Concern zich het beste kon aansluiten bij een groep van IT-dienstverleners om de hoge mate van kwaliteit, continuïteit en perspectief voor medewerkers en voor haar klanten te kunnen blijven garanderen. Daarnaast is het behoud van eigen identiteit, marktbenadering en autonomie van doorslaggevend belang geweest voor deze stap.

Samen doorgroeien
Na de transactie blijft Koos Manschot aan boord van de organisatie om samen met Reliance door te groeien. “De identiteit van de onderneming blijft na de transactie gewaarborgd. Het integreren van IT-Concern in de Reliance-groep opent de deur naar de uitwisseling van kennis en expertise tussen de verschillende dochterondernemingen, dat wederzijdse versterking mogelijk maakt,” aldus Kevin Philippen van Reliance. “Reliance is een groeiend collectief van IT Managed Service Providers, waarbij iedere schakel met zijn kennis de alliantie verder versterkt. Iedere organisatie binnen het collectief heeft focus op hoogwaardige en toekomstbestendige dienstverlening.”

Dave Kooij, consultant bij Marktlink: “Dankzij de efficiënte samenwerking tussen beide partijen kon deze overeenkomst snel tot stand komen. Reliance zal voornamelijk de HR, Finance en recruitmentactiviteiten van IT-Concern overnemen, zodat de focus van IT-Concern nog sterker kan komen te liggen op hun kernactiviteiten.”

Over IT-Concern
IT-Concern is een hoog gekwalificeerde IT-dienstverlener met jarenlange ervaring op het gebied van adviseren, beveiligen, migreren, adoptie, optimaliseren en beheren van (Cloud) IT-infrastructuren. Met de ervaring en diepgaande kennis van de gecertificeerde medewerkers ontzorgt IT-Concern bedrijven in IT met maatoplossingen. Hierbij waarborgt IT-Concern de continuïteit van deze bedrijven door de nieuwste ontwikkelingen op IT-gebied toe te passen en ze op het vlak van veiligheid en data sterk te verbeteren.

Over Reliance
Reliance is het nieuwe label van Böschen IT Investments waaronder zij haar MSP-groeistrategie verder decentraal vorm geeft. De Reliance groep bestaat uit een nieuwe alliantie van krachtige MSP-organisaties met elk hun eigen identiteit waarvan elke schakel specifieke expertise toevoegt aan het serviceportfolio voor haar klanten. Hiermee brengt Böschen IT Investments haar MSP-activiteiten onder in één krachtig en herkenbaar label en brengt daarmee verdere focus aan met als doel de groeidoelstellingen van de onderneming te realiseren. Reliance kenmerkt zich in persoonlijke betrokkenheid van het management bij de ondernemingen waarin ze investeert. Ze commiteert zich als actieve partner aan het realiseren van duurzame groei, stabiele werkgelegenheid en hoogwaardige producten en diensten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht