Industry Wire

Geplaatst door IPP

IPP Benelux start proef met Uber Freight

Eindhoven, 15 oktober 2019 – IPP Benelux, een van Europa’s toonaangevende poolers van duurzame houten pallets en kisten, werkt met Uber Freight aan het terugdringen van het aantal lege vrachtritten in Nederland. De proef met de nieuwe vrachtdivisie van het digitale platform Uber moet uiteindelijk leiden tot een lagere CO2 uitstoot. Indien de pilot met IPP Benelux succesvol is, kan de samenwerking worden uitgebreid naar het Pallet Return System (PRS) en andere Europese landen.

Proefperiode
Na het opbouwen van een netwerk van leveranciers die de vrachten vervoeren, koos Uber Freight voor een proef met IPP Benelux om optimaal te kunnen voldoen aan de vervoerseisen van verladers. IPP werkt nauw samen met leveranciers zoals Uber Freight om het aantal benodigde voertuigen en kilometers voor ophalen, terugbrengen en herstel te minimaliseren. Efficiënter gebruik van het materieel leidt tot minder CO2-uitstoot.

Efficiënte ladingstromen
Mark Hulland, operations manager van IPP Benelux, vertelt: “Het is geweldig om met een bedrijf te werken dat zo herkenbaar en succesvol is als Uber Freight. We willen onze ladingstromen zo efficiënt mogelijk laten verlopen. In de laatste week van juni zijn we gestart met routes op basis van de regelmaat dat zij voorkomen. We verhogen geleidelijk het volume op deze ritten en helpen Uber met hun benchmark door ook moeilijke routes in hun netwerk te gebruiken. We maken met onze ladingen gebruik van routes waar sommige van de transporteurs mee worstelen. Dat is een win-win situatie.”

Iedere kilometer telt
Dan Buczkowski, verantwoordelijk voor uitbreiding van Uber Freight in Europa, vertelt: “Het is een goede match. Samen met partners als IPP Benelux gaan we de belangrijkste uitdagingen op de markt van vrachtvervoer aan. Elke kilometer telt, het gaat om efficiëntie. Wij bouwen de technologie waarmee verladers hun vracht probleemloos en realtime kunnen laten transporteren met een nog niet eerder vertoonde transparantie en betrouwbaarheid.”

IPP is overigens de enige palletpooler die in staat is om zijn eigen producten te produceren, op te halen, te herstellen en te retourneren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht