Industry Wire

Geplaatst door IRIS Nederland

IRIS Nederland optimaliseert klantervaring met Freshworks

UTRECHT, 9 december 2019 – IRIS Nederland, leverancier van ECM-oplossingen en onderdeel van Canon, heeft Freshworks geselecteerd om de klantervaring te optimaliseren. Freshworks biedt IRIS Nederland met Freshdesk een intuïtief systeem dat het werk van de support engineers sterk vereenvoudigt. Bovendien bespaart de Canon-dochter met de overstap naar Freshworks 40% aan softwarekosten.

Voor IRIS Nederland is customer support van cruciaal belang. De klanten, vooral actief in de advocatuur en accountancy, leunen sterk op de informatiesystemen van de ECM-leverancier. Het is daarom essentieel dat de support engineers van IRIS Nederland de functionele én zeer technische vragen over het gebruik van de ECM-oplossingen goed kunnen afhandelen. Support Engineers hebben daarom verstand van de oplossingen van IRIS en ze beschikken over zeer specialistische technische kennis. De klantenservice-afdeling bij IRIS richt zich daarnaast niet op hoe snel tickets afgehandeld worden, maar op de oplossing van het probleem. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Wel streeft IRIS ernaar om klanten binnen één tot acht uur een eerste reactie te geven, afhankelijk van het type support Service Level Agreement (SLA) dat is afgesproken.

De klantensupport-software die IRIS voorheen gebruikte, voldeed niet meer aan de wensen en eisen van de ECM-specialist. De oplossing was sterk verouderd en onoverzichtelijk. Daarnaast was het niet mogelijk om afbeeldingen in de tickets te plakken, wat communiceren met klanten en collega’s soms erg lastig maakte. Bovendien betaalde IRIS voor de volledige oplossing, terwijl het bedrijf alleen gebruikmaakte van de module voor incident-management. Daarom ging IRIS op zoek naar een intuïtief systeem met de mogelijkheid om afbeeldingen in de tickets te plakken, tegen lagere kosten. Daarbij ging de voorkeur van de ECM-specialist uit naar een cloudoplossing, zodat het beheer uitbesteed kon worden. De overstap naar Freshdesk van Freshworks is volgens IRIS een groot succes.

“Door de gebruiksvriendelijkheid, de intuïtieve interface en het 360 graden-overzicht dat Freshdesk ons biedt, hebben we het overzicht, zijn ons support engineers minder tijd kwijt met administratieve handelingen en hebben zij meer tijd om de vragen van onze klanten op te lossen. Bovendien realiseren we met Freshdesk jaarlijks een kostenreductie van 40% op onze licentiekosten. Dat is natuurlijk ook een groot voordeel,” aldus Björn Geelen, director of Professional Services bij IRIS Nederland. “Eerlijkheid en transparantie, dat zijn de eigenschappen die wij in hen weten te waarderen. Freshworks is zeer responsief, denkt met ons mee en ze zeggen het ook eerlijk als iets niet mogelijk is. Tegenwoordig onderscheid je je als bedrijf niet meer op product, maar door hoe je met klanten omgaat. Ons motto voor 2020 is dan ook: ‘Redefining customer experience’. Met Freshdesk zijn wij klaar voor de toekomst!”

“We zijn verheugd dat IRIS Nederland Freshdesk heeft ingezet om de klantervaring te verbeteren,” aldus Raymond Hüner, general manager Benelux & Nordics. “Het is fantastisch om te zien dat Freshdesk het klantensupport-team van IRIS nu het volledige overzicht biedt. Daarmee hebben ze grip op de tickets die nog openstaan. Doordat de support engineers minder administratieve handelingen hoeven uit te voeren, kunnen zij hun aandacht richten op wat IRIS en hun klanten echt verder helpt.”

Over Freshworks

Freshworks biedt innovatieve customer engagement software voor bedrijven van elke omvang, waardoor het voor teams eenvoudig is om hun klanten voor het leven te werven, te binden en te behouden. Freshworks SaaS-producten bieden een 360-gradenoverzicht van de klant, zijn klaar voor gebruik, eenvoudig in gebruik en bieden een snel rendement op de investering. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Mateo, VS en meer dan 2.000 Freshworks teamleden werken in kantoren over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.freshworks.com.

© 2019 Freshworks Inc. Alle rechten voorbehouden. Freshworks, Freshdesk, Freshservice, Freshsales, Freshcaller, Freshteam, Freshmarketer, Freshrelease, Freshsuccess en het Freshworks-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Freshworks Inc.

Over IRIS Nederland

IRIS Nederland – onderdeel van Canon Nederland – is een specialist op het gebied van grootzakelijke bedrijfsinformatie en levert sinds 1996 strategisch advies, softwareoplossingen, systeemintegratie en technische ondersteuning voor bedrijven in de (bedrijfs)juridische, financiële, boekhoudkundige en nutssector in de EMEA-regio. In samenwerking met iManage, OpenText en Litéra-Microsystems ondersteunen wij meer dan 120 klanten met best-of-breed softwareoplossingen, deskundige consultancydiensten en onze eigen ontwikkelde IRIS-tooling.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht