Industry Wire

Geplaatst door IT=Alkmaar

IT-bedrijven zetten Alkmaar op de kaart

Negen Alkmaarse IT-bedrijven slaan de handen ineen om Alkmaar op de kaart te zetten. De bedrijven Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en SnelStart gaan intensief samenwerken onder de naam IT=Alkmaar. Het doel van IT=Alkmaar is laten zien wat Alkmaar op ICT gebied te bieden heeft, personeel aantrekken en een betere afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt opzetten.

“In Alkmaar zijn ontzettend veel innovatieve IT-bedrijven gevestigd die de gaafste applicaties en projecten ontwikkelen. Van virtual reality, hosting, progressive web apps tot een no-code applicatie ontwikkelplatform. Alkmaar is wereldwijd vertegenwoordigt en door deze samenwerking kunnen we dat nog beter laten zien.” aldus voorzitter Sven Visser.

Samenwerken

IT=Alkmaar wil niet alleen laten zien wat Alkmaar te bieden heeft, de ondernemers hopen ook veel meer jongeren te kunnen inspireren om voor een technische opleiding te kiezen. De vraag naar gekwalificeerde IT’ers neemt toe en de uitstroom vanuit de opleidingen kan hier niet in voorzien. Ook in Alkmaar is dit steeds beter te merken. Daarom is het afgelopen jaar IT=Alkmaar, in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, opgezet “We vissen allemaal in dezelfde vijver met IT’ers maar realiseren ons tegelijkertijd dat we samen verder komen. We hopen dat ons initiatief andere IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid inspireert en aanspoort om met ons samen te werken. Op die manier hebben we over een aantal jaar een rijkelijk gevulde vijver met IT’ers in Noord-Holland.”

Tech-event op 10 november

Om de oprichting te vieren en gelijk goed te beginnen organiseert de stichting in november een tech event. “We willen gezelligheid met kennis en ontwikkeling combineren, dat doen we met dit event. Op zaterdag 10 november komen er twee sprekers naar Alkmaar en kunnen techies en geïnteresseerden workshops volgen over bijvoorbeeld security by design en datamodeleren. Maar naast deze workshops is het vooral ook een gezellige evenement met bier, games en VR.”

Platform IT=Alkmaar

Toegang tot het evenement is gratis, aanmelden kan vanaf vrijdag 21 september via de website itisalkmaar.nl. Voor IT’ers is deze website het startpunt in de zoektocht naar een baan, event of informatie over de IT sector in Alkmaar. De bedrijven delen hier expertblogs, events, meetups en trainingen. Daarnaast is er binnenkort ook een  uitgebreid overzicht met alle vacatures te vinden.

Op vrijdag 21 september lanceert IT=Alkmaar de website tijdens het NHNEXT event in de Victorie in Alkmaar.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht