Industry Wire

Geplaatst door BTC Direct

Een jaar later: Medewerkers BTC Direct halen 75% rendement op salaris in bitcoin

BTC Direct betaalt sinds een jaar alle medewerkers uit in bitcoin. Dat is uniek, geen enkele organisatie in Nederland betaalt medewerkers uit in cryptocurrency. Hoe is het hier een jaar later mee gesteld?

Meer dan 75 procent rendement

Een jaar geleden bood BTC Direct haar medewerkers aan om salaris in bitcoin te kunnen ontvangen. De eerste uitbetaling was op 27 juni 2018, toen was één bitcoin nog 5.300 euro waard. Inmiddels is één bitcoin meer dan 8.000 euro waard.

Gemiddeld kozen alle werknemers om honderd euro in bitcoin per maand uit te laten betalen. Twaalf salarisrondes verder is er voor 1.200 euro uitbetaald in bitcoin. Dat is 0,27 BTC. Door de koersstijging is dat nu ongeveer 2.100 euro waard. Ofwel een rendement van 75 procent!

Bepaal je eigen bitcoin salaris

Willen medewerkers een deel in bitcoin ontvangen? Dan mogen zij zelf bepalen hoeveel dat is. Daarbij wordt altijd de bitcoin koers van het moment van uitbetalen aangehouden. BTC Direct verstuurt vervolgens bitcoin naar de wallet van de medewerker. De enige wettelijke eis is dat het verplicht is om in ieder geval het minimumloon in euro’s uit te betalen.

Wat doen medewerkers met de uitbetaalde bitcoin?

Het overgrote deel van de medewerkers slaat hun bitcoin offline op. Zij bewaren de bitcoin voor over vijf jaar, of voor over tien jaar. Vrijwel iedereen bij BTC Direct verwacht namelijk dat bitcoin ooit 100.000 euro waard wordt.

Een enkeling rekent maandelijks zijn spare ribs af met bitcoin. Marketeer Frank Smits: “Ik betaal mijn spare ribs met bitcoin, gewoon omdat het kan. Ja het is wel zonde dat één avondmaal in december nu 80 euro waard is. Uiteindelijk kan je wel zeggen dat het me een rib uit mijn lijf heeft gekost!”

ZZP’er Bas van Bockel ontvangt geen bitcoin maar ziet de voordelen: “Het werkt aanstekelijk om te horen hoeveel rendement vaste medewerkers pakken op zoiets gewoons als salaris.”

BTC Direct faciliteert ook bitcoin salarissen voor andere Nederlandse bedrijven. Meer informatie vind je op https://btcdirect.eu/nl-nl/bitcoin-salaris

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht