Industry Wire

Geplaatst door Jimbo

Jimdo introduceert Dolphin: een ‘next generation’-websitebouwer voor een persoonlijke, professionele bedrijfswebsite binnen drie minuten

Utrecht – Jimdo, aanbieder van een systeem om snel en eenvoudig zelf websites te maken, introduceert Dolphin. Deze ‘next generation’-websitebouwtool stelt mkb’ers en zzp’ers in staat om binnen drie minuten een persoonlijke website te creëren, inclusief tekst en foto’s.

Jimdo Dolphin kent een volledig nieuwe aanpak op het gebied van websitecreatie. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is een aantal korte vragen beantwoorden over hun onderneming – Dolphin doet de rest. Het resultaat: een professioneel uitziende bedrijfswebsite met tekst, foto’s en andere persoonlijke details, aangepast aan de sector waarin de ondernemer actief is. De website is al persoonlijk gemaakt met content van de gebruiker zelf of – als dat niet beschikbaar is – met content aangepast aan de sector.

“De websitebouwers van tegenwoordig zijn zeer krachtig, maar nemen nog steeds veel tijd in beslag en kennen vaak een steile leercurve. Nu technologie alles in het leven eenvoudiger maakt, vinden we bij Jimdo dat dat ook moet gelden voor het bouwen van websites. Het is tijd voor verandering”, zegt Matthias Henze, CEO van Jimdo.

De previewversie van Jimdo Dolphin werd in oktober 2017 geïntroduceerd om feedback te verzamelen van gebruikers en experts uit de sector. Er zijn al meer dan 100.000 websites gemaakt met Jimdo Dolphin voordat het product nu definitief de markt betreedt.

Uit recent Nederlands onderzoek van Jimdo bleek dat meer dan een derde (37 procent) van de zzp’ers en mkb’ers geen bedrijfswebsite heeft omdat ze denken dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben. Ook een gebrek aan tijd is een vaak genoemd argument om er niet aan te beginnen. “Deze zorgen nemen we met ons nieuwe product geheel weg. Alle drempels voor het creëren van een website willen we oplossen, om ondernemers te kunnen laten doen waar ze goed in zijn. En dat is dus niet uren staren naar een computer om een website te maken. Daarom kiest Dolphin voor een gestroomlijnde aanpak met alleen dat wat je nodig hebt, en niets wat je niet nodig hebt”, zegt Henze.

Meer informatie over Jimdo Dolphin is te vinden op https://nl.jimdo.com/dolphin/.

Over Jimdo
Jimdo is de makkelijkste manier om een website te maken met je computer, smartphone of tablet. Dankzij een eenvoudige, intuïtieve interface maakt Jimdo het voor iedereen mogelijk een eigen online visitekaartje te maken met een blog of webwinkel. Jimdo is in 2007 in Duitsland opgericht door Christian Springub, Fridtjof Detzner en Matthias Henze en zette hiermee een nieuwe standaard voor het bouwen van websites. Jimdo heeft een gepassioneerd team van zo’n tweehonderd mensen in Hamburg en Tokio. Jimdo is beschikbaar in acht talen; wereldwijd zijn er al meer dan twintig miljoen websites gebouwd met behulp van Jimdo. Ga voor meer informatie over Jimdo naar https://nl.jimdo.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht