Industry Wire

Geplaatst door Jobner

Jobplatform Jobner zorgt voor bescherming van zelfstandigen met insurtech Alicia én opent deuren voor iedereen met Verloning.nl

Dankzij de samenwerking met insurtech Alicia zorgt jobplatform Jobner ervoor dat hun zelfstandig werkenden automatisch verzekerd zijn via het platform tegen wettelijke aansprakelijkheid, ongevallen en arbeidsongeschiktheid. En dat is nog niet alles: vanaf nu kunnen ook “verloners” via het platform aan de slag. 

Jobner is een online platform dat fungeert als de “marktplaats” waar jonge ondernemers en opdrachtgevers samenkomen. Dit doen zij in verschillende branches zoals horeca, retail, en logistiek. Deze nieuwe samenwerkingen met Alicia en Verloning.nl bieden mogelijkheden om verdere groei van het platform te realiseren.

Iedereen verzekerd met Alicia

Voorheen waren de werkenden op het platform zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Dat zorgde er echter voor dat ze vaak onverzekerd aan de slag gingen. Omdat Jobner het belangrijk vindt dat alle werkenden, ongeacht of dit een freelancer of verloner is, goed beschermd worden, is een samenwerking met Alicia tot stand gebracht.

Vanaf nu worden alle werkenden automatisch verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid, ongevallen en arbeidsongeschiktheid wanneer zij via Jobner werken. Naast de werkenden, biedt dit ook voor bedrijven meer zekerheid. Zij betalen dan ook graag wat meer voor een fatsoenlijk verzekerde opdrachtnemer. . De gebruikskosten van het platform worden daarom vanaf juli verhoogd van €3,00 naar €3,50 per gewerkt uur. Zo wordt er op ieder zijn eigen manier een steentje bijgedragen aan een goed geregelde, flexibele arbeidsmarkt.

Zonder BTW nummer freelancen met Verloning.nl

Jobner merkte dat aanmeldingen op het platform niet altijd resulteerden in werkende freelancers. De onderliggende reden hiervoor bleek de administratieve verantwoordelijkheden van het freelancen, die vaak als drempel werden ervaren. Daarom besloot het platform een samenwerking aan te gaan met Verloning.nl.

Verloning.nl verzorgt de fiscale- en sociale verplichtingen en zekerheden voor o.a. platform werkers, maar ook voor ervaren ZZP’ers. Middels deze samenwerking krijgt iedereen de kans om via ons platform aan de slag te gaan en de vrijheid en flexibiliteit van het freelancen te ervaren. Een feature waarmee Jobner ervoor zorgt dat ook freelancers zonder BTW- en KvK-nummer zich kunnen aanmelden.

Goede bescherming voor alle werkenden

Om in de huidige krappe arbeidsmarkt personeelstekorten te voorkomen hebben bedrijven de optimale oplossing in handen met online platformen als Jobner. Voor de platformen is het op hun beurt dan ook essentieel om bedrijven te ondersteunen en wegwijs te maken in deze nieuwe manier van werken. “Wij vinden het enorm belangrijk dat we naar onze gebruikers luisteren en het platform op een manier doorontwikkelen dat iedereen het potentieel van het platform optimaal kan benutten,” vertelt Peter Roelfsema, co-founder van Jobner. “Tevens vinden wij dat flexwerk goed geregeld moet zijn, voor zowel de werkenden als de opdrachtgevers. Dat gaf de doorslag om collectief verzekeringen via het platform te bieden. Een goede bescherming van alle werkenden, of het nu een freelancer met eigen KVK is of niet, op ons platform is iedereen welkom die zelfstandig wilt werken.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht