Industry Wire

Geplaatst door ScienceMakers Awards

Jong innovatief talent succesvol in schijnwerpers gezet met ScienceMakersLAB

Vandaag is de zesde editie van ScienceMakers Awards succesvol afgerond. Het was een bijzondere editie: voor het eerst zijn de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap, technologie en maken in een online campagne in het zonnetje gezet. Dit zorgde dat nog veel meer mensen dan normaal konden zien hoeveel jong en innovatief talent Nederland in huis heeft. Waar bij een fysiek event honderden toeschouwers aanwezig kunnen zijn, hebben nu duizenden mensen kennis kunnen maken met de ScienceMakers via onder meer de sociale en ook regionale media.

Ook vorig jaar werd een speciale editie beleefd; het eerste lustrum met hooggeëerd bezoek van Koningin Máxima.

Dat de ScienceMakers volop gezien zijn én gewaardeerd worden blijkt ook het grote aantal speciale felicitatieboodschappen die de jonge talenten dit jaar ontvingen. Onder andere Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Inge Vossenaar (Directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) namen een videoboodschap op voor de ScienceMakers.

Allemaal slimme oplossingen voor vragen waar we nu mee bezig zijn. […] Jullie helpen ons enorm en daar mogen jullie super trots op zijn.”, aldus Minister Van Nieuwenhuizen. Bekijk de boodschap hier:

Van harte gefeliciteerd, mede namens alle collega’s van het ministerie van Onderwijs. We zijn ontzettend trots op wat jullie hebben laten zien.“, aldus Vossenaar.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht