Industry Wire

Geplaatst door JouwWeb.BV

JouwWeb voor 5e keer op rij een van de snelst groeiende techbedrijven van Nederland

Voor het vijfde jaar op een rij staat JouwWeb in de lijst met 50 snelst groeiende techbedrijven van Nederland. Hiermee staat JouwWeb voor het langst van alle bedrijven in de Technology Fast50 van Deloitte.

De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Op 2 november wordt de uiteindelijke ranking bekend gemaakt in Amsterdam.

Met JouwWeb kunnen startende en kleine ondernemers hun eigen website of webshop maken, zonder technische kennis. Via onze eenvoudige website builder kunnen gebruikers in enkele klikken hun website maken én lanceren. Hiermee kunnen ondernemers op een eenvoudige wijze hun online vindbaarheid vergroten of een online inkomen opbouwen.

Waar het Eindhovense bedrijf zich initieel richtte op de Nederlandse markt, is JouwWeb onder de naam “Webador” sinds 2019 ook actief in andere landen. Zo is er inmiddels een Engelse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse versie, en is Webador ook in de Scandinavische landen en Finland actief. Dat heeft er onder andere toe geleid dat JouwWeb het afgelopen jaar is gegroeid van 90.000 betalende gebruikers naar meer dan 135.000 betalende gebruikers wereldwijd. Hiermee is JouwWeb dé koploper uit Nederland op het gebied van websites maken.

“Onze eenvoudige en laagdrempelige manier van het bouwen van een website of webshop spreekt startende en kleine ondernemers enorm aan,” aldus Roel van Duijnhoven, de CTO van JouwWeb. “Zo kunnen zij zich vooral blijven focussen op hun business”.

JouwWeb heeft als doel om in 2026 maar liefst 250.000 kleine ondernemers te helpen. Dat betekent dat het tech-bedrijf binnen 3 jaar het aantal klanten verdubbeld wil hebben. Om dat voor elkaar te krijgen staat het bedrijf grote uitdagingen én kansen te wachten op tech-gebied.

“Artificial Intelligence is in opkomst en dit is iets waar we bij JouwWeb ook mee bezig zijn. Momenteel ontwikkelen we een AI-assistent die klanten begeleidt in het bouwen van een website. Ook het support team omarmt de AI-ontwikkelingen” vertelt Roel van Duijnhoven. “Het is belangrijk om in deze markt continu te innoveren en mee te gaan met alle technologische ontwikkelingen. En dat past goed bij ons. Doordat wij altijd op zoek zijn naar slimme oplossingen lukt het ons om met een team van slechts 30 collega’s de enorme internationale markt te bedienen. Daar zijn we bijzonder trots op.” Of JouwWeb volgend jaar weer in de top 50 staat? “We hebben bewezen duurzaam te groeien en staan als enige bedrijf zo lang in deze top 50. We verwachten ook dat de groei doorzet. Maar of het genoeg is? We zullen zien.”

Over de Deloitte Fast 50
De technology Fast 50 is de ultieme competitie voor de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Welke bedrijven zijn snelgroeiende winnaars? En welke innovatieve start-ups hebben het meeste potentieel?

Jaarlijks organiseert Deloitte de Technology Fast 50 Awards. Met deze ranking worden de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland erkend voor hun uitzonderlijke groeiprestaties. Gezien hun belangrijke rol binnen Nederland verdienen deze bedrijven speciale erkenning en steun – en dat is precies waarom deze wedstrijd plaatsvindt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht