Industry Wire

Geplaatst door Juniper

Juniper Networks levert netwerktechnologie aan Fujitsu ter ondersteuning van Data-Driven Enterprise-aanpak

Schiphol-Rijk, 21 september 2021 – Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag een nieuwe samenwerking met Fujitsu bekend. Op basis hiervan zal Juniper krachtig presterende Ethernet-switches leveren voor de productreeksen Fujitsu Server PRIMERGY, Fujitsu Storage ETERNUS en Fujitsu Integrated System PRIMEFLEX. Fujitsu en zijn partnernetwerk dragen zorg voor alle verkoopactiviteiten, implementatiediensten en ondersteuning voor een select aantal switches van Juniper en fungeren als het centrale aanspreekpunt van klanten. De door Juniper ondersteunde oplossingen zijn sinds 26 maart 2021 in EMEA verkrijgbaar.

Fujitsu beschikt over een uiterst succesvolle track record op het gebied van oplossingen die bedrijven helpen met het opvangen van de exponentiële gegevensgroei binnen hun IT-infrastructuur. Het gaat onder meer om oplossingen voor de opslag, verwerking en overdracht van data. Om verder succes te waarborgen werkt Fujitsu samen met technologiepartners om de veranderende marktbehoeften te kunnen anticiperen. Zijn keuze viel op Juniper vanwege zijn uiterst diverse aanbod van ‘experience first’ netwerkproducten en het feit dat die de eigen oplossingen van Fujitsu perfect aanvullen. Als leider in cloud- en datacenternetwerken, geautomatiseerde netwerkprocessen en AI zal Juniper Fujitsu en zijn klanten helpen met het oplossen van problemen rond de netwerkflexibiliteit, software-defined networking (SDN) en edge computing.

De strategie van Juniper Networks vormt de juiste match voor de Data-Driven Enterprise-visie van Fujitsu. Juniper biedt intelligente datagestuurde netwerken, die intelligentie en praktisch toepasbare inzichten combineren met closed-loop network assurance. Hierdoor kan Fujitsu de focus richten op de ontwikkeling van zijn eigen aanbod van krachtig presterende servers, storage-voorzieningen en geïntegreerde systeemplatforms die zijn klanten een optimale ervaring bieden.

De oplossingen van Fujitsu zullen hoofdzakelijk worden ondersteund door de datacenter-switches uit de Juniper Networks® QFX-serie, en meer in het bijzonder de QFX5120. Dit product is kostenefficiënt en flexibel en brengt uiterst geavanceerde mogelijkheden, zoals netwerkvirtualisatie, naar grootschalige IP-netwerken met een hoge density. Fujitsu zal daarnaast Ethernet-switches uit de Juniper Networks EX-serie binnen zijn oplossingen gebruiken om switching-functionaliteit voor kleinschalige datacenteromgevingen te bieden.

“Het ontwikkelen van de juiste basisarchitectuur vormt de sleutel tot een succesvolle datagestuurde onderneming. Dit vraagt om efficiënt databeheer aan de netwerkrand, in de kern van het netwerk en in de cloud. Juniper Networks is aantoonbaar een topspeler binnen al deze gebieden. Zijn switchingaanbod was dan ook een logische keuze voor ons. Dit is slechts het begin, want we zien nog veel meer potentieel in zijn aanbod van zakelijke oplossingen, zeker met het oog op de recente overname van Apstra door Juniper. We verwachten in de toekomst samen nog veel meer synergie te creëren”, zegt Olivier Delachapelle, EMEA head of Product Line Management bij Fujitsu.

Thomas Desrues, vice president Strategic Alliances bij Juniper Networks vertelt: “Veel bedrijven zetten hun IT-workloads en applicaties over naar een multi-cloudomgeving om voor flexibele, schaalbare en kostenefficiënte processen te zorgen. Deze overstap vraagt om vereenvoudigde, open en veilige datacenterconnectiviteit die bijdraagt aan een geïntegreerde en eenvoudig beheerbare IT-, storage- en netwerkinfrastructuur. Fujitsu en Juniper delen het streven om flexibele en integrale oplossingen af te leveren die in deze behoefte voorzien.”

Aanvullende informatie

Over Juniper Networks
Juniper Networks is toegewijd aan het drastisch vereenvoudigen van netwerkoperaties en het stimuleren van superieure ervaringen voor eindgebruikers. Onze oplossingen bieden toonaangevende inzichten, automatisering, beveiliging en AI om echte bedrijfsresultaten te behalen. Wij zijn van mening dat het mogelijk maken van verbindingen ons dichter bij elkaar zal brengen en ons allen in staat zal stellen om ’s werelds grootste uitdagingen op het gebied van welzijn, duurzaamheid en gelijkheid op te lossen. Meer informatie is te vinden op Juniper Networks (www.juniper.net) of neem contact op met Juniper op TwitterLinkedIn en Facebook.

Juniper Networks, het Juniper Networks logo, Juniper, Junos, en andere hier vermelde handelsmerken zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht