Industry Wire

Geplaatst door Housy

Kansloos. Dat is wat je vaak bent als je een huurwoning zoekt

Momenteel is er een tekort van 331.000 woningen in Nederland*, waarvan een groot deel in de huursector. Hierdoor is het moeilijk om een huurwoning te bemachtigen. Vanuit die frustratie is Housy.nl ontwikkeld en deze week gelanceerd; een huurwoning zoekmachine die het huuraanbod in Nederland verzameld en je direct een melding stuurt als er ergens een huurwoning online komt die voldoet aan je zoekcriteria. Daarmee zorgt Housy ervoor dat je niet langer kansloos hoeft te zijn op de huurwoningmarkt.

Oprichters Maxim Ruitenbeek en Stéphanie Ruitenbeek, tevens broer en zus, zochten vorig jaar beiden een huurwoning in Amsterdam en merkte dat het bijna een fulltime job was om er eentje te bemachtigen.

“Het huurwoningen aanbod staat verspreid over zoveel verschillende websites dat tegen de tijd dat je er eentje vindt die voldoet aan je zoekcriteria; de bezichtiging vaak al vol zit of de woning al vergeven is. Daarnaast ben je niet de enige die een bezichtiging aanvraagt dus de kans dat jij uit de vele aanvragen gekozen wordt is helaas klein” aldus de oprichters.

Door het huurwoningen aanbod dat online staat te monitoren, kan Housy matches maken met de zoekopdrachten van members en direct een melding sturen bij een nieuwe match. Op die manier loopt men geen aanbod meer mis, ziet men de woning als een van de eersten en geeft dit automatisch meer kans op een bezichtiging.

“Het is onze missie om voor iedereen een droomhousy te vinden!” – Maxim Ruitenbeek, oprichter

Met uitgebreide zoekcriteria zoals de wens voor een buitenruimte of woning die geschikt is voor woningdelers, studenten of expats kan Housy zoveel mogelijk mensen helpen aan een huurwoning die echt aan hun wensen voldoet. Om de slagingskans nog groter te maken, biedt Housy ook een premium abonnement.
Bij een Premium abonnement wordt eerst een kredietcheck afgenomen die door 80% van de makelaars wordt erkend én vraagt Housy de bezichtigingen voor deze members aan. Zo weten makelaars en verhuurders dat premium members van het Housy geschikte huur kandidaten zijn en hebben zij automatisch een hogere slagingskans.

Housy zal zich blijven ontwikkelen en focust zich de komende maanden op het uitbreiden van zoekmogelijkheden en het klaarstomen van het platform voor verhuurders zodat er ook eigen huurwoningen aanbod op geplaatst kan worden. Daarnaast lopen er gesprekken om betaalde huurwoningen websites toe te voegen aan het premium abonnement zodat ook daar kosteloos op gereageerd kan worden door Housy voor hun premium members.

Een Housy Basis abonnement heb je vanaf €14,95 per maand en een Premium abonnement vanaf €33,50 per maand. Vanwege de lancering van Housy.nl mag het basis abonnement nu de eerste twee weken gratis uitgeprobeerd worden.

* Bron: Rijksoverheid, 15-06-2020

Over Housy NL
Housy is dé huurwoning zoekmachine van Nederland.

Door middel van slimme software scant Housy al het huurwoningen aanbod in Nederland. Komt er een nieuwe huurwoning online in de woonplaats waar jij zoekt, welke ook voldoet aan jouw zoekcriteria?
Dan wordt deze direct naar je doorgestuurd via e-mail en WhatsApp!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht