Industry Wire

Geplaatst door PESCHECK

Kapitaal voor snelgroeiend online screeningsbureau PESCHECK

De Enschedese scale-up PESCHECK maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een online dashboard screenings aanvragen. Met een investering van Oost NL en Arches Capital kan PESCHECK de snelle groei doorzetten en de komende vijf jaar doorgroeien van negen naar 40 werknemers (fte).

Borgen van integriteit en kwaliteit

De flexibilisering van de arbeidsmarkt en de toegenomen behoefte aan personeel maken dat de vraag naar background checks voor personeel steeds groter is. Serhat Elban, CEO en oprichter van PESCHECK legt uit: “Bedrijven willen weten met wie ze te maken hebben of het nu gaat om personeel of potentiële klanten. Veel werkgevers vragen voordat ze iemand in dienst nemen bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. PESCHECK maakt dat proces eenvoudiger. Hierdoor kunnen wij u een integere, veilige en vertrouwde service bieden.’’

700 klanten

Met het optimaliseren van het aanvraagproces voor VOG’s heeft PESCHECK succes. Het bedrijf heeft in relatief korte tijd met haar label VOG-aanvraag.nl ruim 700 organisaties als klant aangesloten. Ondertussen zijn er meer dan 150.000 aanvragen verwerkt. Nu willen Serhat Elban en Qi Lin, COO, meer. “We willen een one-stop-shop worden voor screenings zodat bedrijven snel en eenvoudig alle screenings vanuit een online dashboard bij ons kunnen aanvragen”, aldus Lin. Niet alleen de markt voor background checks bij personeel groeit. PESCHECK heeft ook potentiële klanten bij banken of verzekeraars die vanwege de ‘Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme’ behoefte hebben aan dergelijke checks.

Investering

Serhat Elban: ‘’Om een internationale speler te worden, is het nodig om ons IT team te versterken en ons product te verbeteren. We zochten specifiek naar investeerders met relevante kennis, ervaring en netwerk zodat we kunnen opschalen. Die partners hebben we in Oost NL en Arches Capital gevonden.”

Oost NL investeert vanuit het Innovatiefonds Overijssel in PESCHECK. Arnaud Zwaal, investment manager Tech bij de business unit Capital van Oost NL ziet het potentieel van PESCHECK. “Background checks is een groeimarkt en PESCHECK heeft zich daarin al bewezen. De oplossing van PESCHECK maakt het voor mkb’ers makkelijk om onboardingsprocedures snel en eerlijk te laten verlopen. Het bedrijf verwacht in de komende vijf jaar door te groeien van negen naar 40 werknemers. Dat is voor Oost NL een belangrijke reden om te investeren.”

Het angel netwerk Arches Capital investeert samen met Oost NL in PESCHECK. Frank Appeldoorn, Managing Partner bij Arches Capital: “PESCHECK is leidend in Nederland op het gebied van screening software. De gedrevenheid gecombineerd met de kennis van het management team van PESCHECK zijn voor ons cruciaal geweest om te investeren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht