Industry Wire

Geplaatst door Fectar

Kapitaalinjectie van 1,5 miljoen euro voor tech startup Fectar

Vandaag maakt Fectar bekend een succesvolle financieringsronde te hebben afgerond en 1,5 miljoen euro groeikapitaal te hebben opgehaald. Het groeikapitaal is gefinancierd door zowel bestaande als nieuwe investeerders en onderstreept de keuze van de door Fectar ingeslagen route. De financieringsbehoefte werd ruim overschreven en om de groei extra te
versnellen is er meer kapitaal aangetrokken dan initieel beoogd.

Met 3 miljoen app installaties wereldwijd is de startup hard op weg het grootste platform wereldwijd te worden waar bedrijven en consumenten content kunnen publiceren en bekijken zowel in augmented als in virtual reality (AR en VR). Omdat de techniek voor augmented reality in nagenoeg iedere telefoon en tablet aanwezig is, is het potentiële bereik van Fectar enorm. Nu al wordt de app gebruikt in bijna alle landen ter wereld en gebruiken bedrijven en organisaties het platform voor virtuele events, opleidingen en presentaties in 3D.

Met de versnelde groei en goede financiële basis gaat Fectar op weg naar een serie A financiering richting het einde van 2021. Deze serie A ronde zal het bedrijf een nog grotere impuls geven om de ambitie waar te maken en wereldwijd de meest gebruikte app te worden voor het beleven van interactieve augmented en virtual reality. De unieke inzichten die Fectar verkrijgt van de huidige gebruikers zijn zeer waardevol in deze snel groeiende markt en maken dat Fectar bij uitstek dé partij is die exact weet hoe content in AR/VR optimaal gepresenteerd kan worden voor educatieve en commerciële doeleinden.

Over Fectar
Sinds de introductie van het CMS platform en de app in 2020 heeft Fectar een enorme groei doorgemaakt. Fectar stelt gebruikers in staat op een laagdrempelige wijze content te publiceren in AR/VR en deze content te laten bekijken met zowel iOS als Android devices. Het doel van Fectar is enerzijds het bieden van virtuele oplossingen in AR/VR aan bedrijven en instellingen en anderzijds het aanbieden van alle soorten vanAR/VR content middels de app. Het bedrijf is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en werd in het financieringstraject bijgestaan door DCFS.

www.fectar.com

Over DCFS
Als no-nonsense advieskantoor en investment boutique helpt DCFS bedrijven bij de creatie en realisatie van bedrijfswaarde. Het financieringstraject van Fectar werd gekenmerkt door een maatwerk oplossing welke binnen korte termijn gerealiseerd werd.

www.dcfs.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht